Teknoloji

Twitter askıdaki hesapları yeniden açmayı kolaylaştırıyor

apple twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Zaman zaman herkesin ağzından insanları gücendirecek veya yanlış anlaşılabilecek sözler çıkabiliyor. Bunu telafi etmek için genellikle samimi bir özür dilemek yeterli oluyor. Ancak Twitter üzerinde bir hata yapan ve bunun sonucunda hesabı askıya alınanlar için süreç bu kadar kolay işlemiyor. Bu konuda gelen geri bildirimleri ciddiye almış gibi görünen mikro blog servisi, verilen cezalara mobil uygulamalar üzerinden itirazda bulunmayı kolaylaştırıyor. Böylelikle kapanan hesapların tekrar açılması sürecinin hızlandırılması amaçlanıyor.

İtiraz sürecinin uzunluğunun ve zahmetli olmasının Twitter’ın kurallarına aykırı davranmaya karşı caydırıcı bir etkisi olduğu söylenebilir. Ancak zaman zaman kötü niyet olmadan yapılan bazı paylaşımlar da şikayetleri beraberinde getirebiliyor ve bu da ilgili paylaşımı yapan kişinin hesabının haksız yere kapatılmasına neden oluyor. Kapatılan veya askıya alınan hesapların açılması da çok uzun zaman alabiliyor.

Uygulama içindeki yeni sistemle bekleme süresinin yüzde 60 oranında kısalması amaçlanıyor. Twitter’da hesabı askıya alınan kullanıcılara süreci başlatmaları için ilk olarak tartışmalı tweet’in kaldırılması öneriliyor. Ardından da kullanıcılardan yasağın neden kaldırılması gerektiğini açıklamaları isteniyor.

Twitter askıya alınan hesapların yeniden açılmasını kolaylaştırarak masum kullanıcılarına yardımcı oluyor. Ancak bu yardımın troller tarafından suistimal edilmemesi konusunda da Twitter’ın dikkat etmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER