Teknoloji

Twitter arama sonuçları için bir bildirim aboneliği üzerinde çalışıyor

apple twitter

Twitter, kullanıcıların bir arama sorgusuyla eşleşen yeni tweet’ler için bildirim almalarına olanak tanıyacak bir “Aramalara Abone Ol” özelliği üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Bu özellik ilk olarak Dylan Roussel adlı geliştirici tarafından fark edildi. Bu özellikle birlikte Twitter uygulamasındaki arama kutusunun yanına zil bildirim simgesi yerleşiyor gibi görünüyor. Zile dokununca ve yeni sonuçlar için bildirimler alacaksınız.

Arama Aboneliği, şimdilik yalnızca Twitter Alpha uygulamasında görünüyor, bu nedenle bir özellik olarak ana Twitter uygulamasında ve web sitesinde tüm kullanıcılara sunulacağını şu an için kesin olarak söyleyemeyiz. Yine de, bu ilginç bir fikir ve Twitter’dan, kullanıcıların gerçekten aradıkları şeyleri bulmalarını kolaylaştırmaya yönelik başka bir girişim olma özelliğini taşıyor.

Şu anda istediğiniz hesabın yeni tweet’leri için bildirimler alabilir veya anahtar kelime veya kelime grubuna göre tweet’leri sessize alabilirsiniz veya engelleyebilirsiniz. Ancak belirli tweet’ler için bildirimler almayı seçemezsiniz. 9to5Google‘ın belirttiği gibi, buna en yakın yöntem, bir arama sonucu için sütun oluşturmanıza ve her güncellendiğinde bildirim almanıza olanak tanıyan TweetDeck’tir. Ne var ki, çok yakında TweetDeck yerel bir uygulama olarak tarihe karışıyor. Bu nedenle onun özelliklerinden bir tanesinin Twitter’ın ana istemcilerine taşındığını görmek güzel.

Bu özelliğin son kullanıcılara ulaşıp ulaşmayacağı veya çıkış yaparsa bunun ne zaman olacağı belli değil. Şu an için Twitter’ın gündeminde bu yeni özellikten çok daha önemli konular bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER