Teknoloji

Twitter Apple ve Google ile giriş desteğini sunmaya başladı

twitter apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, Apple ve Google hesaplarıyla platforma erişimi mümkün kılan üçüncü taraf giriş ve kayıt desteğinin duyurusunu yaptı. Mikro blog servisi, aynı e-posta hesaplarının kullanılması durumunda mevcut hesaplarının da Apple veya Google hesaplarına bağlanmasına izin veriyor.

Söz konusu özelliğin sinyalleri, Twitter’ın geçtiğimiz ayki beta sürümünde görülmüştü. Ancak şimdi daha geniş bir ölçekte bu özelliğe erişim mümkün hâle gelmişe benziyor. Kullanıcılarına standart kayıt prosedürünün daha yenilenmiş bir versiyonunu sunan Twitter, e-posta veya şifre girme gereksinimini ortadan kaldırıyor. Google hesabıyla yapılan kayıtlarda kullanıcıların profil fotoğrafları bile Google hesaplarından çekilebiliyor.

Hâlihazırda giriş deneyimi için bir evrensellikten söz etmek ise mümkün değil. Google ile giriş hem iOS hem Android hem de web’de mümkün. Apple hesabıyla giriş ise sadece iOS üzerinde yapılabiliyor. Ancak web desteğinin de yakında geleceği Twitter tarafından doğrulanmış durumda. Twitter Mac uygulamasının mevcut versiyonu ise her iki seçeneği de desteklemiyor.

Android’de Apple bilgileriyle oluşturulmuş bir hesaba giriş yapmak mümkün olmuyor. Apple ile giriş desteğinin olmamasının yanı sıra, standart giriş yöntemi de etkisiz kalıyor. Apple hesabı üzerinden oluşturulan hesaplarda şifre değişikliği de yapılamadığı belirtiliyor.

Twitter için Apple ve Google ile giriş desteklerinin eş zamanlı sunumunun bilinçli bir tercih olduğunu da belirtmek gerekiyor. Apple, üçüncü taraf giriş seçeneklerinde kendisine yer vermeyen uygulamaları App Store’a kabul etmeyeceğini daha önce açıklamıştı. Bu da Twitter’ın kararını anlaşılır kılıyor.

İLGİLİ HABERLER