Teknoloji

Twitter bazı sınırlamalarla ücretsiz API erişimi imkânı sunuyor

twitter sana özel

Twitter API kullanımında yapılacak değişikliklerle ilgili olarak yeni detaylar paylaştı. Bu değişikliklerin ardından geliştiricilerin büyük kısmının Twitter’ın imkanlarından yaralanmak için para ödemesi gerekecek. Mikro blog servisi, otomatik olarak tweet oluşturan botlara ayda 1500 tweet’e kadar ücretsiz erişim imkanı sunacak.

Bu açıklama, Twitter’ın “iyi botlar” olarak anılan otomatik hesaplarının platformda içerik oluşturmaya devam edebileceği anlamına geliyor. Söz konusu botlar, tarihi fotoğraflardan yararlı hatırlatmalara kadar pek çok şeyi paylaşıyor. Bot geliştiricilerinin API erişimi için ücret ödeyemeyeceklerini açıklamasının ardından bu botların geleceği belirsiz hâle gelmişti.

Ancak 1500 tweet sınırının sıklıkla içerik paylaşan botlar için sıkıntıya neden olacağı söylenebilir. 1500 tweet sınırı günde 50 tweet’e tekabül ediyor. 50 tweet sayısının aktif çalışan botlar için bir problem olması muhtemel görünüyor.

Twitter API erişimi için ekstra süre verdi

Şirket API erişimini kaybetmek üzere olan geliştiricilere de ekstra süre verdi. 8 Şubat’ta sona ermesi planlanan erişim süresinin bitişi 13 Şubat’a kadar ertelendi.

13 Şubat’ın ardından Twitter API kullanımı için 100 dolar alacak. Bu bedel karşılığında “paralı baz” API paketine erişebilecek. Premium API servisini sonlandıracak olan şirket, bu servisin abonelerinin de Kurumsal servise başvurmasını istedi. Araştırmacılara sunulacak seçenekler konusunda ise bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER