Teknoloji

Twitter Anlar özelliğini mobil uygulamalarında desteklemeyi bırakıyor

twitter anlar

Twitter Anlar özelliğinin yakın zamanda sadece masaüstüne özgü hâle geleceğini açıkladı. iOS ve Android kullanıcıları bu özellikten yararlanmaya bir süre daha devam edebilecek. Ancak mevcut destek 23 Ekim itibarıyla sona erecek.

Anlar özelliğiyle Twitter kullanıcılarına belli konu başlıkları çerçevesinde bir araya getirilmiş tweet ve medya içerikleri koleksiyonları sunuluyor. Mikro blog servisi bundan birkaç ay önce Anlar özelliğini geliştirmeyi sürdüreceğini belirtse de, geri adım atarak sunduğu desteğin kapsamını daraltmayı seçti.

Twitter tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “23 Ekim’den itibaren iOS ve Android uygulamalarımız üzerinden Anlar oluşturmak mümkün olmayacak. Bir özellik çok sık kullanılmadığında genellikle o özelliği sonlandırıyoruz. Böylelikle seveceğiniz başka ürünleri geliştirmeye odaklanabiliyoruz. Anlar özelliğiyle anlatmak istedikleriniz için Twitter.com’u kullanmaya devam edebilirsiniz.”

Twitter Anlar özelliğini 2015’te duyurmuştu

Twitter Anlar özelliğini bundan üç yıl önce, 2015’in ekim ayında duyurmuştu. Aradan geçen üç yılda özellikle haber kuruluşları tarafından tercih edilen Anlar, bireysel kullanıcılar nezdinde pek fazla ilgi çekmeyi başaramamıştı.

İLGİLİ HABERLER