Teknoloji

Twitter daha gelişmiş anket sistemini test ediyor

twitter-anket-genişletilmiş-191115

Twitter, geçtiğimiz ay anket özelliğini kullanıcılarına sunmaya başlamıştı. Sadece iki seçeneğin eklenebildiği ve bir gün boyunca sürebilen anketler, kısıtlı yapılarına rağmen mikro blog servisi kullanıcılarının beğenisini kazanmıştı.

The Next Web sitesinde yer alan habere göre, Twitter şu sıralarda daha kapsamlı ve gelişmiş bir anket sistemini test ediyor. Bu gelişmiş anket sisteminde, katılımcılara cevap için ikiden fazla seçenek sunulabilecek ve anket süreleri bir günden uzun tutulabilecek.

Twitter anketleri oldukça fazla ilgi görüyor. Dolayısıyla şirketin anket sistemini geliştirmesini doğal bir sonuç olarak nitelemek yanlış olmayacaktır. Mikro blog servisinde sıklıkla anket düzenleyen hesapların takipçilerine daha fazla seçenek sunması, özelliğin faaliyete geçtiği günden bu yana beklenen hamleler arasında yer alıyordu.

Twitter’dan henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmezken, şirketin düzenli olarak yeni özellikleri test ettiği ve bu testlerin varlığını doğruladığı biliniyor. Örneğin, sosyal paylaşım sitelerinde favorilerin yerini beğenilerin alması da, öncelikli olarak küçük bir grupla test edilmiş, ardından tüm kullanıcılara sunulmuştu. Dolayısıyla mevcut bir özelliğin geliştirilmiş versiyonu olan genişletilmiş Twitter anketleri, yakında tüm kullanıcıların karşısına çıkabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER