Teknoloji

Twitter’dan Android uygulamasına kritik müdahale

twitter microsoft

Twitter, Android uygulamasında keşfettiği bir güvenlik sorununu kısa süre önce açtığı Gizlilik platformu aracılığıyla kamuoyuna duyurdu. Şirket, bu açığın kötü niyetli kişilere kullanıcıların profilini kontrol etmesine ve herkese açık olmayan bilgilerine (ör. Direkt Mesajlar, korumalı Tweetler, konum bilgileri) erişim imkanı sağlama ihtimali olduğunu belirtti.

Açıklamada erişimin sağlanması için zararlı kodların Twitter uygulamasının telefonda saklandığı yerlere ulaşmasının gerektiği altı çizildi.

Mikro blog servisi, kötü niyetli kişilerin bu açıktan yararlandığını gösteren bir işaretin olmadığını, buna rağmen gerekli önlemlerin alındığını ve düzeltmelerin yapıldığını açıkladı.

Şirket, Android’in ve kendi uygulamasının kullanılan sürümü doğrultusunda açıktan etkilenmiş olması muhtemel kullanıcılarını durumdan haberdar etti. Twitter, kullanıcılarına mobil uygulaması ve e-posta yoluyla gerekli bilgilendirmeyi yaptı.

Twitter’dan gönderilen e-postada, kullanıcılara Twitter Android uygulamasının en son sürümüne geçilmesi önerildi. Kullanıcılara şifrelerini değiştirmeleri yönünde ise bir tavsiye verilmedi. Twitter’ın iOS uygulamasını kullananlar ise sorundan etkilenmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER