Manşetler

Twitter Android uygulaması yeni tasarıma kavuştu

twitter çift aşamalı doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-logo-230513Twitter Android uygulaması için yayınlanan en son güncelleme, kullanımı daha kolay ve görsel açıdan daha şık yeni bir tasarımı beraberinde getiriyor. Şirket, söz konusu tasarımın beta testlerine geçtiğimiz nisan ayında küçük bir kullanıcı grubuyla başlamıştı.

Yeni tasarım sayesinde Twitter Android uygulamasının farklı bölümleri arasında dolaşmak çok daha kolay hâle geliyor. Kullanıcılar ana akışları, Moments, bildirimler ve mesajlar bölümü arasında ekranda sürükleme hareketleriyle geçiş yapabiliyor. Söz konusu sekmelerin butonlarının büyütülmesi sayesinde ekranın üst kısmındaki küçük butonlara dokunmak için verilen mücadele de sonlandırılmış oluyor.

twitter android Mikro blog servisinin Android uygulaması için yayınlanan güncelleme, Twitter’ın tüm özelliklerini çok daha kolay erişilebilir noktalara yerleştiriyor. Bu yaklaşım hem yukarıda ismi geçen dört bölümü hem de “…” ikonu arkasına gizlenen bölümleri kapsıyor. Güncellenen uygulamayla birlikte söz konusu bölümlere ekranın sol tarafından çıkan panel üzerinden erişilebiliyor.

Söz konusu panel, kullanıcıların profil sayfalarına, ayarlarına ve Twitter’ın değeri henüz anlaşılamamış olan Highlights özelliğine hızlı biçimde ulaşmalarını sağlıyor. Google’ın Material Design tasarım dilinin zorunlu parçalarından biri olan yüzen buton da güncellemeyle uygulamaya ekleniyor. Böylelikle uygulamanın hangi bölümünde olunursa olunsun yeni bir tweet yazmak ve göndermek mümkün hâle geliyor.

Twitter Android uygulamasına yeni bir tasarım ve kullanım kolaylığı getiren güncellemenin dağıtımına başladı. Kullanıcılar söz konusu güncellemeye Google Play Store üzerinden erişebiliyor.

İLGİLİ HABERLER