Teknoloji

Twitter Android uygulaması için yeni bir tasarımı test ediyor

twitter gece modu android

twitter android uygulamasiTwitter Android uygulaması için yeni bir tasarım test ediliyor. Test grubuna dahil eden bazı kullanıcılar, yeni tasarıma ait ekran görüntülerini mikro blog servisinde paylaştı.

Yeni Twitter tasarımı, sadeliğiyle ön plana çıkıyor. Uygulamada dolaşımın ekranın üst kısmına yerleştirilen dört sütun aracılığıyla gerçekleştirileceği görülüyor. Söz konusu sütunlar ana ekrana, kullanıcıların neyin trend olduğunu görebilecekleri Moments sekmesine, bildirimlere ve direkt mesajlara ulaşmasını sağlıyor. Bu sütunların üstünde ise kullanıcının profil resminin yerleştirildiği yuvarlak bir alan bulunuyor. Profil resminin üstüne dokunulduğunda ekranın sol tarafından yeni bir menü açılıyor. Bu menü üzerinden profil sayfasına, listelere, hesaplara, ayarlara, öne çıkarılanlara ve yeni kişilere ulaşmaya imkan sağlıyor.

https://twitter.com/HeyMarkL/status/720609922942169090?ref_src=twsrc%5Etfw

Halihazırda Twitter Android uygulamasında üç sekme bulunuyor. Bu sekmeler yeni tweet yazmak, fotoğraf çekmek ve fotoğraf galerisini açmak için kullanılıyor. Uygulamada ekranın en üst kısmında yer alan şeritte ise Moments, bildirimler, direkt mesajlar ve arama özelliğine erişmeyi sağlayan ikonlar bulunuyor.

Twitter’ın yeni tasarımı kullanıcılara ulaştırıp ulaştırmayacağı veya bunu ne zaman gerçekleştireceği henüz bilinmiyor. Tasarım konusunda izlenen yeni yaklaşımın Android’in ardından iOS’e uygulanıp uygulanmayacağı konusunda da belirsizlik devam ediyor. Mikro blog servisinin mobil platformlarda tamamen aynı uygulamalara yer vermediği biliniyor. Dolayısıyla test edilen yeni tasarımın ilk etapta sadece Android ile sınırlı kalması oldukça muhtemel gözüküyor. Testlerin kapsamının genişlemesiyle birlikte yeni tasarımın çıkışının da yakınlaşacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER