Teknoloji

Twitter Android uygulamasındaki hata korumalı tweetleri açığa çıkardı

twitter microsoft

Twitter Android uygulamasını 2014’ten bu yana kullananların ayarlarını bir kez daha kontrol etmesinde fayda var. Mikro blog servisi, Yardım Merkezi sayfasından yaptığı duyuruda bir güvenlik açığı nedeniyle bazı Android kullanıcılarının korumalı tweetlerinin takipçileri olmayan kişiler tarafından da görülebildiği belirtildi.

Söz konusu hata nedeniyle Twitter’ın Android uygulamasının bazı kullanıcılarının “Tweetlerini korumaya al” ayarının devredışı bırakıldığı ifade edildi. Twitter, özellikle 3 Kasım 2014 ve 14 Ocak 2019 tarihleri arasında hesaplarına bağlı e-posta adresini değiştiren kullanıcıların bu açıktan etkilendiğinin altını çizdi.

Mikro blog servisi, söz konusu açığın hafta içinde kapatıldığını belirtirken, bu durumun iOS ve web kullanıcılarına hiçbir zaman yansımadığını vurguladı. Açıktan etkilenen kullanıcılarına ulaşan ve ayarlarını normale döndüren Twitter, buna rağmen kullanıcılardan ayarlarını bir kez daha gözden geçirmelerini istedi.

Twitter bir süredir GDPR ile yürürlüğe giren yeni kurallar nedeniyle Avrupa Birliği’nin soruşturması altında. AB, mikro blog servisinin veri toplama uygulamalarını inceliyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, korumalı tweetlerle ilgili güvenlik açığı nedeniyle İrlanda Veri Koruma Komisyonu da şirket hakkında soruşturma başlattı. Özellikle AB tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Twitter’ın yıllık gelirinin yüzde 4’ü kadar bir ceza ödemek zorunda kalabileceği belirtiliyor.

Twitter Android uygulamasındaki güvenlik açığı nedeniyle soruşturma başlatan İrlanda Veri Koruma Komisyonu’nun iletişim sorumlusu Graham X. Doyle, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “2018’in sonlarında Twitter’ın GDPR kapsamındaki teknik ve organizasyonel sorumluluklarını yerine getirip getirmediği kapsamında bir inceleme başlattık. Bunu 25 Mayıs 2018’den bu yana gelen bildirimler doğrultusunda uygulamaya koyduk ve soruşturma hâlâ sürüyor.”

İLGİLİ HABERLER