Teknoloji

Twitter Android uygulamasına navigasyon çubuğu ekliyor

twitter androidTwitter Android uygulamasının tasarımında kullanıcıların tweetleri okumasını ve uygulama içinde gezmesini kolaylaştıracak küçük bir tasarım değişikliğine gitti. Mikro blog servisi, uygulamada ekranın alt kısmına navigasyon çubuğunun dağıtımına başladı.

Söz konusu navigasyon çubuğu sayesinde Twitter kullanıcılarının uygulama içinde daha rahat biçimde dolaşması ve sekmeler arasında kolaylıkla geçiş yapabilmesi amaçlanıyor. Ancak pek çok yenilikteki senaryo, Twitter’ın Android’de sunduğu yeni navigasyon çubuğunda da tekrarlanıyor. Navigasyon çubuğunu uygulamaya yerleştiren Twitter, bunun karşılığında başka bir özelliği uygulamadan alıyor.

Bundan böyle Android cihaz sahibi Twitter kullanıcılarının Ana Sayfa, Arama, Bildirimler ve Mesajlar sekmeleri arasında parmaklarını ekranda kaydırarak geçiş yapması mümkün olmayacak. Yeni navigasyon çubuğu, gece modunun aktive edilip edilmediğine göre mavi veya beyaz renkte olacak.

Twitter Android uygulamasına eklenen navigasyon çubuğuna erişmek için Google Play Store üzerinden uygulamayı güncellemek gerekmiyor. Yeni navigasyon çubuğunu kademeli olarak dağıtmaya başlayan mikro blog servisinin kısa süre içinde navigasyon çubuğunu tüm Android cihaz sahiplerine ulaştırması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER