Teknoloji

Twitter Android uygulamasında kendi emoji setini kullanmaya başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter android Google sürekli olarak bir yenileme ve iyileştirme çabası içinde olsa da, Android’in emoji sorunu henüz gerçek anlamda çözümden oldukça uzak görünüyor. Bu durum şirketleri de başka arayışlara itmişe benziyor. Twitter Android uygulamasında kullanıcıların farklı üreticilerin cihazlarında farklı emojiler görmesini engellemek adına kendi emoji setini kullanmaya hazırlanıyor.

Android cihaz sahibi Twitter kullanıcılarının yaşadığı emoji sorunu, işin içine iPhone sahipleri de girince daha da kötü bir hâl alıyor. iOS’in emoji kütüphanesinde yer alan, ancak Android’de bulunmayan emojiler tweetlere eklendiğinde Android kullanıcıları ekranda emojiler yerine kutular görebiliyor. Bu durumdan rahatsız olan Twitter da çözümü kendisi geliştirmeye karar vermiş gibi görünüyor.

Bundan böyle Twitter kullanıcıları hangi Android cihaza sahip olursa olsun, paylaştıkları emojiler Twitter tarafından “Twemoji” adını taşıyan sete uygun olarak düzenlenecek. Böylelikle cihazlardaki Android sürümleri farklı olsa da, kullanıcılar aynı emojileri görebilecek.

Twitter Android uygulamasında kullanmaya başlayacağı “Twemoji” setini bir süredir internet sitesinde kullanıyor. Dolayısıyla mikro blog servisinin bu hamlesiyle farklı platformlar arasında bir birlik sağladığı da söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER