Teknoloji

Twitter’ın iOS ve Android uygulamalarında tercih edilen zaman akışı sürekli açık olacak

twitter uzun yazı

Twitter’ın ana sayfasında kullanıcılar bir süredir “Sana Özel” ve “Takip Edilenler” başlıklı iki sekmeyle karşılaşıyor. “Takip Edilenler” sekmesi sadece kullanıcıların takip ettikleri hesaplardan gelen paylaşımları ters kronolojik sırayla gösteriyor. “Sana Özel” sekmesi ise algoritmik önerilerle desteklenen içerikler sunuyor. Şirket bu deneyimde kullanıcıların hoşuna gidecek önemli bir değişiklik gerçekleştirdi.

Artık mikro blog servisinin iOS ve Android uygulamalarında seçilen son zaman akışı sekmesi sabit kalacak şekilde ayarlanabilecek. Yani uygulamada en son hangi sekmeyi kullandıysanız yeniden açtığınızda da öncelikle aynı sekmeyi göreceksiniz. Bu değişiklikle birlikte uygulamanın artık beklenen şekilde çalıştığı söylenebilir. Web sitesinde ise bu değişiklik daha önce yapılmıştı.

Kullanıcıların sabitlenmiş listeleri yine üst çubuğun yanında gösteriliyor. Ancak bunların varsayılan olarak ayarlanması mümkün olmuyor. Sabitlenmiş bir takip listesi açıkken uygulamadan çıkanlar uygulamaya geri döndüklerinde “Sana Özel” sekmesiyle karşılaşıyor.

Twitter daha önce zaman akışları arasındaki geçişi özel bir ikon üzerinden sağlıyordu

Mikro blog servisi daha önce algoritmik ve ters kronolojik zaman akışları arasındaki geçişi ekranın sağ üst köşesine yerleştirilen yıldız ikonu üzerinden sağlıyordu. Ancak yeni sekmeli tasarımla birlikte bu seçenek ortadan kalktı. Sekmeli tasarımda yapılan son değişiklikle birlikte kullanıcıların tercih etmedikleri bir zaman akışıyla karşılaşması gibi bir sorun olmayacak.

İLGİLİ HABERLER