Teknoloji

Twitter zaman akışları arasında geçiş yapmayı kolaylaştırıyor

twitter microsoft

Twitter kullanıcıların algoritmik akış ve zamana dayalı akış arasındaki geçiş yöntemini değiştiriyor. İlk olarak iOS kullanıcılarına sunulan bu değişiklik ile mobil uygulamalarında sağ üst köşedeki yıldız ikonunu kaldıran şirket, bunun yerine ana akışa “Senin İçin” ve “Takip Edilenler” başlıklı iki sekme yerleştirdi. Uygulama açıldığında kullanıcıların karşısına ilk olarak “Senin İçin” sekmesi çıkıyor.

“Senin İçin” sekmesi daha önce “Anasayfa” olarak adlandırılan akışın yerini alıyor. Burada kullanıcılara takip ettikleri hesapların paylaşımlarının yanı sıra etkileşimleriyle bağlantılı olan içerikler de gösteriliyor. “Takip Edilenler” sekmesi ise “En Son Tweetler” isimli akış seçeneğinin yerini alıyor.

Yeni tasarımla iki akış seçeneği arasında geçiş yapmak kolaylaşıyor. Kullanıcılar artık birkaç dokunuş yerine tek bir kaydırma hareketiyle akışlarını değiştirebiliyor. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi, uygulamanın her açılışında “Sizin İçin” sekmesinin önce gösterilmesi, zaman akışını ters kronolojik sıra içinde görmeyi seven kullanıcıların canını biraz sıkabilir.

Twitter’daki değişikliğin sinyalini Elon Musk vermişti

Bu değişikliğin sinyali mikro blog servisinin sahibi Elon Musk tarafından verilmişti. Musk 2022’nin son günlerinde yaptığı bir paylaşımda ana akışta değişiklik yapmanın daha kolay olması gerektiğini belirtmiş ve bu konuda gerekli adımların yakında atılacağını söylemişti.

Mikro blog servisinin ilk olarak iOS uygulamasında kullanıma sunduğu bu yeni tasarımın yakında diğer uygulamalara da taşınması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER