Teknoloji

Twitter altyapı ekibinin bir kısmıyla yollarını ayırdı

btk twitter

Elon Musk Twitter’ın başına geçtikten sonra şirketin iş gücünde yüzde 50 oranında bir kesintiye gitmişti. Görünen o ki, mikro blog servisindeki ayrılıklar henüz sona ermiş değil. The Information’ın haberine göre, Twitter altyapı ekibinin bir bölümüyle yollarını ayırdı.

İşten çıkarmaların ölçeği konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor. Ancak ekipte görev yapan bazı mühendisler, Twitter’da yaptıkları paylaşımlarda kendilerine artık hizmetlerine ihtiyaç duyulmadığı bilgisinin iletildiğini belirtti. Bu noktada Twitter’da altyapı ekibini yöneten Nelson Abramson’la da yolların bir süre önce ayrıldığını hatırlatmakta fayda var.

Hâlihazırda bir iletişim ekibi olmayan Twitter’dan konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. The Infırmation’ın haberine göre, Musk’ın yönetime geçmesinin ardından mikro blog servisinin iş gücündeki küçülme oranı yüzde 75’i buldu. Burada işten çıkarmalar kadar Musk’ın “Ya sıkı çalışmaya hazır olun ya da istifa edin” şeklindeki restinin de etkili olduğunu belirtmekte fayda var.

Parag Agrawal’in CEO’luğu döneminde Twitter’ın çalışan sayısı 7500 civarındaydı. Şirketin Slack kanalındaki kullanıcı sayısının geçtiğimiz hafta itibarıyla 2000 kişi civarında olduğu belirtiliyor.

Twitter altyapı ekibinin yönetimini Tesla mühendisine emanet etti

Twitter altyapı ekibindeki ayrılıkların diğer birimlerdeki ayrılıklara kıyasla biraz daha önemli olduğu söylenebilir. Altyapı ekibi sitenin günlük operasyonunun sorunsuz ilerlemesinde hayati bir role sahip. Bu ekibin küçülmesi, platformun yoğun zamanlardaki işleyişinde sorun yaratabilir. Ekibin yönetiminin şu an için Tesla mühendislerinden Sheen Austin’e verildiği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER