Manşetler

Twitter, büyük reklamverenlere ve organizasyonlara doğrulama için ücretsiz geçiş sunuyor

btk twitter
  • Bazı şirketlerin, doğrulanmış durumlarını ve onay işaretlerini korumak için Twitter’a aylık 1.000 dolar ödeme yapması gerekmeyecek. Platformda reklam için en çok harcama yapan 500 reklamverene ve takipçi sayısına göre ilk 10.000 organizasyona Twitter altın tik işareti için ücretsiz geçiş hakkı tanıyor.

Bu karar, Twitter’ın doğrulama sistemine yönelik önemli değişiklikler yapmaya hazırlandığı bir dönemde geliyor. Nisan ayında mevcut doğrulama programını kademeli olarak sonlandırmaya başlayacak olan Twitter, ayrıca Organizasyonlar İçin Twitter Doğrulama hizmetini duyurdu. Bu hizmet, aylık 1.000 dolar ödemeye razı olan şirketlerin doğrulamalarını korumalarına ve belirli hesapları “bağlantılı” olarak işaretlemelerine olanak tanıyor.

Örneğin, Twitter altın tik işaretiyle doğrulanmış bir hesabı olan medya kuruluşu, orada çalışan gazetecileri veya muhabirleri onaylayarak, bir röportaj talebinden bulunan kişinin gerçekten orada çalıştığını kanıtlayabilir. Markalar, bağlantılı hesapları doğrulamak için de bunu kullanabilir. Twitter, bunu şu anda Twitter Support ve Twitter Blue hesaplarıyla yapıyor.

Ancak bu özellik ucuz değil. Organizasyonlar İçin Doğrulama hizmeti için aylık 1.000 dolar ödemenin yanı sıra, her bağlantılı hesap için de aylık 50 dolar ödemek gerekiyor. Fiyat hızla yükselebilir.

Twitter’ın reklamverenlere ve çok sayıda takipçisi olan organizasyonlara bu paketin en azından bir kısmını ücretsiz olarak sunması, doğrulama ücretlerindeki artışın Twitter topluluğunu fazla etkilememesine yardımcı olabilir. Hizmeti bilgi kaynağı olarak kullanan insanlar, bilgilerin gerçekten doğrulanmış bir hesaptan geldiğini bilmek istiyor ve büyük oyuncuların çoğunun, yılda 12.000 dolar ödemek istemeseler bile onay işaretlerini kaybetmeyecekleri anlaşılıyor.

Ayrıca, son zamanlarda Twitter ile ilişkisi gergin olan reklamverenlere uzatılan bir zeytin dalıdır. Elon Musk’ın şirketi devralmasından bu yana Twitter’ın reklam gelirlerinin önemli ölçüde düştüğü bildirildi ve büyük reklam şirketleri, müşterilerinin bu konuda temkinli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Aylık 1.000 dolarlık fatura, birçok reklamveren için son damla olabilir. Ancak Twitter bunu ücretsiz sunuyorsa, böyle bir cesur kararı vermek zorunda kalmazlar.

Ancak bu durum, platformda kitle oluşturmak isteyen yeni şirketler için işleri zorlaştırabilir. Doğrulanmış markalarla rekabet etmek zorunda kalacaklar veya onay işaretini almak için aylık 1.000 dolar ödemeyi göze alacaklar.

Markalar, sahte hesapların ortaya çıkmasıyla Twitter Blue doğrulamanın ilk başlatılması sırasında yaşanan olaylardan öğrendiğimiz gibi, taklitçilikten en çok etkilenenler arasında bulunuyor. Twitter, profil resmini, görünen adı veya @ kullanıcı adını değiştirenlerin, kurallara aykırı davranmadıklarından emin olmak için profilinizi inceleyene kadar geçici olarak onay işaretini kaybedecek şekilde bazı önlemler aldı.

Şimdi Twitter, Blue veya Organizasyonlar İçin Doğrulama hizmeti için ödeme yapmayı kabul etmedikçe, hem kişilerin hem de kurumların “eskiden kalmış” onay işaretlerini kaldırmaya hazırlanıyor. Taklitçiler ve diğer kötü niyetli aktörler de bu güvenlik sistemlerini test etmeye kesinlikle devam edecek.

Eğer kuruluşlar, Twitter altın tik onay işareti için ödeme yapmayı reddederlerse, şakacılar veya dolandırıcılar ilk bakışta gerçek olanından daha resmi görünen bir hesap oluşturma imkanına sahip olabilir. Ancak Twitter’ın özellikle korumaya değer gördüğü şirketler için, bu durum o kadar da büyük bir endişe olmayacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER