Teknoloji

Twitter alt yazılı video içeren tweet’lere CC düğmesi ekliyor

twitter API Pro

Twitter cuma günü, altyazılı videolarda altyazıları açıp kapatmak için yeni bir “CC” düğmesini test ettiğini söyledi. Şirket, özelliğin iOS’taki bazı kullanıcılara sunulduğunu ve yakında Android’e geleceğini kaydetti.

Twitter’ın Destek hesabı tarafından tweetlenen bir videoda gösterildiği gibi, bu düğme bir tweet’e eklenen videonun sağ üst köşesinde gösteriliyor.

Yönetim kurulu, Tesla CEO’su Elon Musk’ın satın alma teklifini değerlendirirken, Twitter son haftalarda pek çok yeni özelliği kullanıma sunuyor. Bunların bazıları erişilebilirliğe, bazıları ise kullanıcıların yoğun talebine odaklanıyor. Şirket, 2020’de erişilebilirlik özellikleri üzerinde çalışmak isteyen Twitter çalışanlarının gönüllü olarak zaman harcadıkları ortaya çıktığında biraz tepki toplamıştı, ancak o zamandan beri erişilebilirliğe odaklanan özel bir ekip oluşturdu.

Bu ayın başlarında Twitter, ALT etiketi ve geliştirilmiş resim açıklamalarının artık tüm dünyada kullanıma sunulduğunu ve alternatif metin açıklamalarının tüm kullanıcılar için daha belirgin hâle geldiğini duyurdu. Ayrıca şirket, ilk olarak ödeme yapan Twitter Blue abonelerine sunduğu tweet’leri düzenlemek için uzun süredir talep edilen bir işlev üzerinde nihayet çalıştığını da doğruladı. Twitter’ın yakında beklenen özellikleri hakkında önceden bilgiler paylaşan Jane Manchun Wong, hizmetin kullanıcıların “Vibe” kod adlı, bir durum belirlemesine olanak tanıyan bir özelliği test ettiğine dair kanıt buldu.

Ayrıca Twitter, Toolbox’ın bir parçası olarak, geliştiricilerin üçüncü taraf güvenlik araçlarını hizmetinde yerel olarak tanıtmasını sağlayacak yeni bir sınırlı deney başlattı. Test, başlangıçta platformdaki tacizi ve diğer zararlı içeriği engellemeye yardımcı olabilecek Block Party, Bodyguard ve Moderate gibi uygulamalara odaklanacak.

İLGİLİ HABERLER