Teknoloji

Twitter alkollü içki markalarını takip etmek isteyen kullanıcılarının yaşını kontrol ediyor

Twitter üzerinden alkollü içki üreten bir markanın hesabını takip etmek isteyenlerin bunun için öncelikli olarak yaşadıkları ülkede alkollü içecek tüketmek için yasal yaş sınırının içinde olduklarını Twitter’a göstermesi gerekiyor. Şirketin blogu aracılığıyla duyurulan bu yeni kontrol mekanizmasıyla birlikte alkollü içki üreten markaların yaşı tutan tüketici ağlarını daha güvenli bir biçimde genişletmesine yardımcı olmak amaçlanıyor.

twitter-yas-sorgulama

 

Twitter.com ve Twitter’ın iOS ile Android uygulamaları üzerinden aralarında Jim Beam, Knob Creek ve Bacardi’nin bulunduğu markaları takip etmek isteyen kullanıcılarına bir direkt mesaj gönderiyor ve bu mesaj aracılığıyla onları yaş sorgulama ekranına gönderiyor. Kullanıcılara gerekli bilgileri iletmeleri için 24 saatlik bir süre verilirken, doğum günlerini iletenlerin yaşı yaşadıkları ülkedeki alkollü içecek tüketimi yasal yaş sınırıyla karşılaştırılıyor ve bir problem olmadığı takdirde takip izni veriliyor.

Twitter kullanıcılarının doğum günlerini sürekli olarak veritabanında saklamayacağını belirtse de, yaş sorgulama ekranının yapısına bakıldığı zaman bu bilginin pazarlama amacıyla üçüncü taraflarla paylaşılabileceği görülüyor. Twitter’ın yaş sorgulama mekanizmasını atlatmak ise, tıpkı benzer diğer mekanizmaları olduğu gibi, oldukça kolay. Sahte bir doğum tarihi girerek Twitter’dan rahatlıkla takip izni alınabiliyor.

İlgili >> Twitter Blog, VentureBeat

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER