Teknoloji

Twitter alıntı tweetleri bulmayı kolaylaştırıyor

twitter alıntı tweetler
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter alıntı tweetler için yeni bir sayaç kullanmaya başladı. Bu sayaç sayesinde kullanıcılar bir yorumla birlikte retweet edilen yani alıntı yapılan tweetlerin sayısını da kolaylıkla görebilecek.

Twitter’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada “Bir tweet hakkındaki tweetler sohbete çok daha fazla şey ekliyor. Dolayısıyla biz de bunları bulmayı kolaylaştırdık” ifadesi kullanıldı. Twitter yeni sayacının mevcut retweet ve beğeni sayaçlarının arasına yerleştirildiğini belirtmeyi de ihmal etmedi.

Mikro blog servisi söz konusu özelliği birkaç aydır farklı isimler ve kullanıcı arayüzü tasarımlarıyla test ediyordu. Şirket sayaç için daha önce “Yorumlu Retweetler” adını kullanmıştı. Buna ek olarak, söz konusu sayacın doğrudan tweet yerine alt menüde gösterilmesi de şirketin test ettiği yaklaşımlardan biri olmuştu.

Twitter yeni alıntı tweetler sayacıyla bir tweeti alıntılayarak yapılan paylaşımları bulmak kolaylaşacak. Günümüzde kimi insanların tweete doğrudan yanıt vermek yerine alıntı yapmayı tercih ettiği de göz önüne alınınca Twitter’ın yaptığı değişikliğin küçük ama önemli olduğu daha iyi anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER