Teknoloji

Twitter alıntı paylaşmayı kolaylaştıracak

twitter alinti paylasma

Twitter alıntı paylaşma uygulaması Highly‘yi satın aldığını açıkladı. Taraflar arasındaki anlaşmayı; Highly CEO’su Andrew Courter, bir Medium paylaşımıyla duyurdu. Courter, Highly’nin Twitter’ın bünyesinde nasıl bir görev üstleneceği konusunda bilgi vermedi. Twitter’dan TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada ise Highly’nin satın alınmasındaki temel motivasyonun şirketin personeli olduğu belirtildi. Twitter’ın Highly ile neler yapacağı bilinmese de, Highly’nin sosyal ağın “diyalogu iyileştirme” hedefinde önemli bir katkı sağlaması muhtemel görünüyor.

Highly, bir tarayıcı eklentisi ve iOS uygulaması olarak hizmet veriyor. Uygulama, kullanıcılarına bir makaledeki belli bölümleri öne çıkarma ve e-posta, sosyal medya, SMS veya Slack aracılığıyla paylaşma imkânını sunuyor. Kullanıcılar, paylaştıkları alıntılara da uygulamanın içindeki arşiv aracılığıyla ulaşabiliyor. Anlaşmanın ardından Highly’nin iOS ve Slack uygulamalarının 26 Nisan itibarıyla kapatılacağı açıklanırken, mevcut alıntıların saklanacağı belirtildi. Chrome, Safari ve Firefox’taki Highly eklentileri ise şu an için yola devam ediyor. Highly’nin ücretli servisleri Crowd Control ve Takımlar için Highly ise ücretsiz olacak.

Highly ekibinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise Highly’nin bir makaledeki önemli noktaları öne çıkarmayı kolaylaştırdığı ve daha etkin diyalogları mümkün kıldığına ve bu örneklerin çoğalmasının amaçlandığına dikkat çekildi.

Twitter alıntı paylaşma işinin sıklıkla yapıldığı bir mecra. Pek çok kullanıcı, ilgilerini çeken makalelerden aldıkları ekran görüntülerini mikro blog servisinde paylaşıyor. Bir makaleden can alıcı bir parçayı paylaşmak, insanları makalenin tamamını okuma konusunda biraz daha teşvik ediyor. Twitter’ın da Highly’nin birikimiyle bu hareketi kolaylaştıracak bir alan sağlayacağını da gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER