Teknoloji

Twitter aktif olmayan hesapları silecek, kullanıcı adlarını boşaltacak

twitter microsoft

Twitter aktif olmayan hesap sahiplerine uyarı niteliğinde e-posta iletileri göndermeye başladı. Bu kullanıcılara 11 Aralık tarihine kadar hesaplarına giriş yapmaları, aksi takdirde hesaplarının silineceği ve kullanıcı adlarının başkaları tarafından alınmak üzere boşa düşeceği belirtildi. Altı aydan daha uzun süre boyunca kullanıcı girişi yapmamış hesaplara e-posta uyarıları gönderilecek.

Bir Twitter sözcüsünün The Verge sitesine yaptığı açıklamada, “Kamuya açık konuşmaya hizmet etme taahhüdümüzün bir parçası olarak, kişilerin Twitter’da güvenebilecekleri daha doğru ve güvenilir bilgiler sunmak için etkin olmayan hesapları temizlemek için çalışıyoruz. Bu çabanın bir kısmı, aktif olmayan hesaplar politikamızda belirtildiği gibi, insanları bir hesap açarken aktif olarak giriş yapmalarını ve Twitter’ı kullanmalarını teşvik etmek.” denildi.

“Altı aydan uzun bir süredir Twitter’a giriş yapmamış birçok hesaba, uzun süre kullanılmadıkları için hesaplarının kalıcı olarak kaldırılabileceğini bildirmek için proaktif bir şekilde erişmeye başladık.”

Twitter serbest bırakılmış kullanıcı adlarının başkaları tarafından ne zaman alınabilir olacağı konusunda herhangi bir bilgi vermedi. Sözcüye göre, hesap kaldırma süreci sadece tek bir günde değil, birkaç aya yayılmış bir sürecin sonunda gerçekleşmiş olacak. Bu nedenle 12 Aralık tarihinde birçok Twitter kullanıcı adının boşa çıkmasını beklememek gerekiyor. Bunun için biraz zamanın geçmesi gerekecek.

Bu durum sadece Twitter kullanmayı bırakmış kullanıcıları etkilemeyecek. Aynı zamanda ölmüş kişilere ait hesaplar üzerinde de büyük etkisi olacaktır. The Verge sitesi Twitter’a bu tür hesapların aktif olmayan hesaplar havuzuna atılıp süreç sonunda tamamen silinip silinmeyeceğini sordu. Gelen cevapta ise, “Şu anda birinin Twitter hesabını öldükten sonra anma yoluna sahip değiliz, ancak ekip bunu yapmanın yollarını düşünüyor.” denildi.

Twitter hesabı silinmesi diye tweet atmanıza gerek yok

Bu arada eğer ikinci bir hesabınız veya robot hesabınız varsa, aktif olduğu sürece herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Ayrıca bu tür hesapların kaldırılmaktan kurtulmak için illâ ki tweet atması gerekmiyor. Sadece hesap sahiplerinin kullanıcı girişi yapması ve Twitter’ın yönergelerini izlemesi yeterli oluyor. Eğer istediğiniz bir Twitter hesabı uzun zamandır herhangi bir faaliyet göstermese bile, ona sahip olan kişi kullanıcı adını kolay bir şekilde elinde tutmayı sürdürecek. Öte yandan beş karakterin altında uzunluğa sahip olan kullanıcı adları bundan böyle Twitter’da kayıt edilemeyecek.

Twitter’ın aktif olmayan hesap sahiplerine gönderdiği e-posta mesajının Türkçesi aşağıda yer alıyor:

Merhaba,

Twitter’ı kullanmaya devam etmek için geçerli Şartlar, Gizlilik Politikası ve Çerez Kullanımı’nı kabul etmeniz gerekir. Bu, yalnızca bizimle paylaştığınız bilgiler hakkında en iyi kararları almanıza izin vermekle kalmaz, Twitter hesabınızı kullanmaya devam etmenizi sağlar. Ancak ilk önce, 11 Aralık 2019 tarihinden önce ekrandaki talimatları izlemeniz ve bunları izlemeniz gerekir, aksi takdirde hesabınız Twitter’dan kaldırılır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER