Teknoloji

Twitter aktif olmayan hesapları kaldırma hamlesini şimdilik beklemeye aldı

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter önümüzdeki aylarda aktif olmayan hesapları kaldırmaya yönelik planlarıyla ilgili daha fazla detay paylaştı.

Öncelikle şirket, bu sürecin şu an için sadece AB sınırları içindeki ülkelerdeki hesapları etkileyeceğini söyledi. Bu önemli bilgi 26 Kasım’da, yani haber ilk kez çıktığında verilmemişti. Ancak daha da önemlisi, Twitter’ın ölen kişilerin anılarını canlı tutmak amacıyla hesaplarının korunmasına yönelik bir çözüm buluncaya kadar bu hesap kaldırma hamlesini uygulayamayacak olmasını fark etmesi oluyor.

Şirketten yapılan açıklamada, “Bunun, ölen kişilerin hesapları üzerindeki etkisi hakkında sizi duyduk. Bu bizim tarafımızdaki bir eksiklikti.” denildi. “İnsanları hesapları anması için yeni bir yol yaratana kadar etkin olmayan hesapları kaldırmayacağız.”

Geçtiğimiz salı günü Twitter tarafından gönderilen e-posta iletilerinde altı aydan daha uzun süre boyunca aktif olmayan hesapların kaldırılacağı, bunun önüne geçmek isteyen kullanıcıların 11 Aralık tarihine kadar hesaplarına giriş yapmaları gerektiği belirtilmişti. Bu son tarih şimdi ertelenecek gibi görünüyor.

Facebook, hesap sahibinin ölümünün ardından kullanıcı hesabının anı hesabına dönüşmesini sağlayan bazı araçlar sunuyor. Twitter’ın da bunun yolları hakkında değerlendirmelerde bulunduğu belirtilmişti. Şimdi şirket, bunun bir yolunu buluncaya kadar hesap kaldırma ve kullanıcı adlarını boşaltma işlemine başlamayacağını resmileştirmiş oldu.

İlk duyurunun ardından birçok kişi vefat etmiş olan arkadaşlarının, eşlerinin, aile bireylerinin, ünlülerin veya diğer etkili Twitter kullanıcılarının hesaplarının kaybolabileceği endişesini dile getirmişti. Ancak bu hesapların kaldırılacak hesaplar havuzuna girmesiyle ilgili olarak artık bir endişe taşımaya gerek yok gibi görünüyor.

Twitter’ın hesap kaldırma işleminde başlangıçta, Genel Veri Koruma Düzenlemesi (GDPR) dolayısıyla Avrupa Birliği’ne odaklanacağını söylemesine rağmen, en sonunda diğer ülkelere de açılım olacak. “Gelecekte etkin olmayan hesaplar politikamızın uygulanmasını, dünyadaki diğer düzenlemelere uymak ve hizmetin bütünlüğünü sağlamak için genişletebiliriz.” dedi şirket. “Eğer yaparsak hepinizle iletişim kuracağız. Sebep olduğumuz karmaşa ve endişeleriniz için özür dileriz ve sizi haberdar edeceğiz.”

Twitter etkin olmayan hesaplar politikasının uygulanmasıyla ilgili olarak çözüm bulduktan sonra, belirli sayıda kullanıcı adı ilgili hesapların kaldırılmasıyla birlikte boşa düşecektir. Bu da değişikliğin iyi bir yanı olarak nitelendirilebilir. Ne var ki, birçok kullanıcının takipçi sayısı da hesapların kaldırılmasıyla birlikte hatırı sayılır oranda düşebilir.

İLGİLİ HABERLER