Teknoloji

Twitter’dan ABD’deki acil durum ve ulaşım kuruluşları için geri adım

twitter dm

Twitter, geçtiğimiz günlerde acil durum ve ulaşım ajansları gibi önemli hizmet sunan kullanıcılar için API erişim ücretlerinde geri adım attı. Platform, hava durumu uyarıları, ulaşım güncellemeleri ve acil durum bildirimlerini paylaşan doğrulanmış devlet veya kamu hizmetleri için API erişimini ücretsiz yapmaya devam edeceğini belirtti.

API değişikliklerinin etkileri geçtiğimiz ay, acil durum ve ulaşım ajanslarının platformda uyarılar paylaşırken yaşadıkları sorunlarla gözlendi. Amerika Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS) hesaplarından bazıları, açıklama yapılmadan Twitter’da askıya alındı. Ayrıca, Metropolitan Ulaşım Otoritesi (MTA) ve Bay Area Rapid Transit (BART) de API erişimlerinde aksaklıklar yaşadı.

MTA, geçtiğimiz hafta Twitter’daki otobüs ve tren uyarılarını tamamen bırakarak, “Twitter artık yolcuların beklediği sürekli güncellemeleri sağlamak için güvenilir değil” dedi ve yolcuları SMS ve e-posta uyarılarına kaydolmaya veya mta.info sitesini kullanmaya yönlendirdi.

Bu değişikliğe cevaben MTA, “Twitter’ın mesajı aldığına sevindik. MTA ve diğer kamu sektörü kurumları için API erişimini ücretsiz yapmayı taahhüt ettiklerine memnuniyetle karşılık veriyoruz. Bu geri adım ışığında, ileriye dönük hizmet uyarıları için seçeneklerimizi değerlendiriyoruz” dedi.

Etkilenen diğer hizmetler, NWS, Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Hizmeti ve ABD Orman Hizmeti gibi kullanıcıları, gerçek zamanlı uyarılar alabilecekleri diğer yöntemlere yönlendirdi, ancak hiçbiri platformdan ayrılmadı. BART sözcüsü James Allison da, ajansın Twitter’ı kullanmaya devam ederken “durumu yakından takip edeceğini” ifade etti.

Twitter’ın ücretsiz API versiyonu ile kullanıcılar, ayda sadece 1.500 otomatik tweet gönderebilir. Fiyatlar bu seviyeden itibaren artmaktadır. Hobici düzeyindeki Basic paket aylık 100 dolar, “düşük maliyetli” olarak adlandırılan işletme planı ise aylık 42.000 dolara kadar çıkabilmektedir. Bu düzenleme, hava durumu ve ulaşım ajansları gibi her gün acil durumlar veya seyahat gecikmeleri hakkında otomatik tweetler gönderen pek çok kuruluş için ideal değil. Twitter’ın bu geri adımı, söz konusu hizmetlerin kullanıcılarına kesintisiz bilgi sunmalarına yardımcı olacak ve platformdaki güvenilirliği artıracaktır.

Bu karar, Twitter’ın özellikle kamu hizmetleri ve acil durum hizmetleri sunan kullanıcıları için daha kullanıcı dostu bir politika izlemesine yol açabilir. Ulaşım ve hava durumu ajansları gibi hizmetler, insanların günlük yaşamlarında önemli bir rol oynamakta ve bu nedenle sürekli ve güvenilir bilgi akışına ihtiyaç duymaktadırlar. Twitter’ın API erişim ücretlerini revize etmesi, bu hizmetlerin daha geniş kitlelere ulaşarak insanların hayatını kolaylaştırmasına katkı sağlayacaktır.

Twitter’ın acil durum ve ulaşım ajansları için API erişim ücretlerinde geri adım atması, platformun bu önemli hizmetlere daha uygun bir ortam sunmasına olanak tanıyacaktır. Bu durum, kullanıcıların ihtiyaç duydukları anlarda doğru ve güncel bilgilere ulaşmasını kolaylaştırarak, Twitter’ın hizmet kalitesini ve kullanıcı memnuniyetini artırmasına katkı sağlayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER