Teknoloji

Twitter açıklarını tespit eden araştırmacılara para ödüyor

twitter çift aşamalı doğrulama

twitter-logo-230513

Kötü niyetli saldırganlar farkına varmadan önce açıklarını kapatmak isteyen Twitter, bu amaç doğrultusunda araştırmacıları teşvik etmek için bir açık prim programı başlatıyor. Pek çok teknoloji şirketi tarafından benzerleri uygulanan bu program kapsamında Twitter platformdaki kusur ve açıkları bulup kendisini durumdan haberdar eden araştırmacılara ödeme yapacak.

Twitter’a yapılan bildirimler için ödeme yapılmasının temel nedeniyse güvenlik açıklarının geniş kitleler tarafından duyulmasının önüne geçmek. Twitter ve diğer teknoloji şirketleri açıkların geniş kitleler tarafından duyulmasını önleyerek büyük çaplı sorunların yaşanmasını engellemeyi amaçlarken, bir yandan da açığın kapatılması için çalışmalar yürütüyor. Pek çok teknoloji şirketi açıkların tespiti konusunda bu prim modelini uyguluyor.

Twitter araştırmacılara tespit ettikleri tüm açıklar için 140 dolar ödeyecek. Ancak ödeme yapılması için açığın Twitter’ın masaüstü veya mobil sitesinde, iOS veya Android uygulamalarında veya Tweetdeck’te tespit edilmesi gerekiyor. Şirketten yapılan açıklamada şu ana kadar kapatılan 46 açık için 44 kişiye ödeme yapıldığı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER