Teknoloji

Twitter ABD başkanlık seçiminde erken zafer ilanına izin vermeyecek

twitter

Twitter, bugün gerçekleşecek ABD başkanlık seçimi öncesinde yeni önlemler almayı sürdürüyor. Mikro blog servisi, son olarak adayların “erken zafer” ilanına ve kesinleşmemiş sonuçların süreci etkilemesini engellemeye yönelik bazı önlemler aldı.

Mikro blog servisi, bunun için paylaşımlara bazı etiketler ekleyecek. Bu etiketler sonuçların resmiyet kazanmadığı bilgisini kullanıcılara verecek. Twitter’ın hangi kurumun sonuçlarını “resmi” olarak değerlendirdiği de bu etiketlerde kullanıcılara bildirilecek.

Şirket, seçim sonuçlarıyla ilgili yanlış yönlendirici bilgiler barındıran paylaşımları etiketleyeceğini daha önce duyurmuştu. Ancak son açıklamayla bu konuda yapılacaklar netleşmiş oldu. Kurallara göre; mikro blog servisi adayların resmi hesaplarından veya kampanya hesaplarından yapılacak paylaşımların yanı sıra, 100 binden fazla takipçisi olan kişilerin paylaşımlarını veya belli bir etkileşim almış “viral” paylaşımları da etiketleyebilecek.

Twitter, söz konusu etiketin iki farklı versiyonunu hazırladı. Bunlardan birinde “resmi kaynaklar farklı bir sonuç bildiriyor” ifadesi yer alıyor. Diğerinde ise “bu paylaşım yapıldığında resmi kaynaklar henüz sonucu bildirmemişti” ifadesi görülüyor. Bu etiketler hem zaman akışında hem de ilgili paylaşım retweet edilmek istediğinde gösterilecek.

twitter

Söz konusu etiketlerin gösterimi seçim gecesinde başlayacak ve yeni ABD Başkanı’nın yemin törenini gerçekleştireceği güne, yani ocak ayına kadar devam edecek. ABD’de bugün başkanlık seçiminin yanı sıra ABD Kongresi seçimleri de yapılıyor. Dolayısıyla Kongre’deki yarışa dair paylaşımlarda da bu etiketler görülebilecek.

Twitter resmi seçim kurullarının yanında şu kaynaklardan gelen sonuçları güvenilir olarak değerlendirecek: ABC News, Associated Press, CBS News, CNN, Decision Desk HQ, Fox News ve NBC News.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER