Teknoloji

Twitter ABD başkanlığı hesaplarını Joe Biden yönetimine devretmeye hazırlanıyor

tweetdeck twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, ABD başkanları tarafından kullanılan @POTUS hesabını yemin töreninin gerçekleştiği seçilmiş başkan gün Joe Biden’a devredecek. Şirketten Politico sitesine yapılan açıklamada, mevcut başkan Donald Trump yenilgiyi kabul etmese bile hesap devrinin gerçekleştirileceği belirtildi. ABD’de seçim sonuçları bundan yaklaşık iki hafta önce kesinleşse bile Trump henüz yenilgiyi kabul etmiş değil.

Twitter’dan konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “Twitter, 20 Ocak 2021 itibarıyla Beyaz Saray tarafından kullanılan hesapların devrini desteklemek için aktif biçimde çalışıyor. Tıpkı 2017’de olduğu gibi, bu geçiş süreci ABD Ulusal Arşiv ve Kayıtlar İdaresi ile yakın bir iş birliğiyle yürütülüyor.”

Twitter’da @whitehouse, @VP ve @FLOTUS hesapları da ABD başkanlığı tarafından kullanılıyor. Trump yönetimi tarafından bu hesaplarda yapılan tüm paylaşımlar, bir arşiv hesabına aktarılacak ve Biden’ın ekibine hiç tweet atılmamış beyaz bir sayfa verilecek. Twitter daha önce hesapların Barack Obama’dan Donald Trump’a devri sırasında da aynı yöntemi uygulamıştı.

Trump, göreve geldikten sonra @POTUS hesabı yerine kendi kişisel hesabını aktif olarak kullanmayı seçmişti. Bunun üzerine Twitter kendisine görevi nedeniyle bazı ayrıcalıklar sağlamıştı. Ancak görev devrinin ardından Trump, Twitter’daki bu ayrıcalıklarını kaybedecek.

Tıpkı Twitter gibi, Facebook da ABD başkanlığıyla ilgili hesapların Biden ekibine devredileceğini açıkladı. Açıklamada, 2017’de hesapların Obama yönetiminden Trump yönetimine devrinde olduğu gibi pürüzsüz bir sürecin yaşanmasının planlandığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER