Teknoloji

Twitter’a erişim problemi; sorun sadece Türkiye’de değil

elon musk twitter

Gece saatlerinde mobil uygulamalar veya web sitesi üzerinden Twitter’a girmek isteyenler erişim problemi yaşıyor. Twitter.com web sitesine girilebilirken tweet’ler veya gündem gibi diğer bölümler yüklenmiyor. Aynı durum mobil uygulamalar ve diğer Twitter uygulamaları için de geçerli durumda.

Down Detector sitesi üzerinden kontrol ettiğimizde, gece saat 3’e doğru bildirilen sorunların arttığını görüyoruz. Sorunun Türkiye’ye özel olup olmadığını kontrol etmek için VPN ile bağlandığımızda, Twitter’a erişimin yine sağlanamadığını gördük. Üstelik Down Detector üzerinden diğer ülkeleri kontrol ettiğimizde, benzer biçimde erişim problemlerinin Türkiye dışından da rapor edildiğini gördük.

Facebook ve Instagram gibi sosyal ağların sık sık çökmesine alışmıştık. Benzer bir durum Google’da yaşanan sorunlar ve çökmeler için de geçerli sayılır. Bu gibi ağlarda yaşanan problemlerde haberi Twitter’dan alırdık. Şimdi Twitter’da böyle bir erişim problemi görmek, haberi doğrulatmak için bizi başka arayışlara sevk ediyor. Bu noktada Down Detector sitesi epey kullanışlı görünüyor.

Twitter erişim problemiyle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Haberi yayınlamadan önce kontrol ettiğimizde iOS ve Windows uygulamalarında tweetlerin yavaş da olsa yüklendiğini gördük. Ancak bir problem yaşandığı açıkça görülüyor.

Güncelleme: 04.00 itibarıyla Twitter’a erişim sorunu çözülmeye başlamış gibi görünüyor. Tweetler normale göre biraz yavaş da olsa yükleniyor. @TwitterSupport hesabı üzerinden yapılan bilgilendirmede de sorunun varlığı doğrulandı. Problemin çözüleceği ve durumun kısa sürede normale döneceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER