Teknoloji

Twitter’dan 5G ve koronavirüs arasında bağlantı kuran paylaşımlara uyarı etiketi

tweetdeck twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, 5G şebekesi ve küresel COVID-19 salgını arasında bağlantı kuran paylaşımlara bilgi doğrulama etiketi eklemeye başladı. Söz konusu etikette “COVID-19 hakkında gerçekleri öğrenin” şeklinde bir ifade yer alıyor.

Bu etikete tıklatıldığında kullanıcılar, “Hayır, 5G koronavirüse yol açmıyor” başlıklı bir sayfaya yönlendiriliyor. Bu sayfada komployu çürüten haberlere, haber doğrulama organizasyonlarına ve devlet kurumlarına yönlendirme yapılıyor.

Twitter da Business Insider’a gönderdiği açıklamayla söz konusu yaklaşım değişikliğini doğruladı. Şirketin açıklamasında “COVID-19 hakkında yanlış veya yanıltıcı bilgiler içeren tweetler için daha fazla bilgi sağlamak amacıyla yeni etiketler ve uyarı mesajları sunacağımızı açıklamıştık” ifadeleri yer alıyor.

twitter 5gTwitter’ın açıklamasında, şirketin sadece “potansiyel olarak zarara yol açabilecek eylemlere çağrı” yapan paylaşımları kaldıracağının altı çizildi. Şirket, geçmiş açıklamalarına bağlı kalacak ve COVID-19 hakkında eksik veya yanlış bilgi içeren tweetlerin tamamını kaldırma yoluna gitmeyecek.

Twitter, 5G ve koronavirüsü ilişkilendiren paylaşımlar konusunda fazla tedbirli bir tavır izliyor gibi görünüyor. Mikro blog servisinde “5G corona” şeklinde yapılan bir arama, Twitter’ın komplo teorilerini boşa çıkaran paylaşımlara bile bilgi doğrulama etiketini yerleştirdiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER