Eğlence

Twitter 360 derece video desteği sunmaya başlıyor

twitter karakter sınırı

twitter karakter sınırıTwitter, Samsung ve NBA’in desteğiyle 360 derece video desteği sunmaya başlıyor. NBA Finalleri’nin ilk müsabakasıyla birlikte Twitter 360 derece kameralarla kaydedilen videoları kartlarında gösterecek. Böylelikle kullanıcılar Twitter uygulamasını veya web sitesini terk etmeden videoları her yönüyle keşfedebilecek.

Samsung Gear 360 kamera ile kaydedilecek görüntüler, NBA’in resmi Twitter hesabı aracılığıyla paylaşılacak. Paylaşılacak görüntülerin ne olacağı konusunda somut bilgi verilmese de, Twitter final serisi boyunca “özel içeriklerin” izleyicilere ulaştırılacağı sözünü verdi.

twitter 360 derece360 derece videoların Twitter için makul bir adım olduğu söylenebilir. Son birkaç yıllık süre içinde çevrim içi video konseptinin geçirdiği değişimin öncülerinden biri olan şirket, canlı yayın platformu Periscope ve kısa video uygulaması Vine’a da imza atmıştı. Canlı etkinliklerin duyurulmasındaki önemli kaynaklardan biri olmasına rağmen; Twitter 360 derece video, canlı yayın ve sanal gerçeklik gibi alanlarda Facebook’un büyük yatırımlarına yanıt vermeyi başaramamıştı.

Bu üç bileşen de sosyal video alanındaki yeni büyük ve kârlı adım olma niteliğini taşıyor. Reklam verenlerin Facebook ve Twitter üzerinden daha çok video izleyen kitleye ulaşma isteği de söz konusu platformların gücünü artırıyor.

Twitter yeni anlaşmasıyla en büyük rakibi Facebook ile arasındaki farkı bir nebze de olsa kapatıyor. Golden State Warriors ve Cleveland Cavaliers arasında oynanacak NBA Finalleri’nin sosyal etkisinin de böylelikle yükseleceği söylenebilir. Twitter 360 derece video platformunu genişletip genişletmeyeceği konusunda ise şimdilik bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER