Manşetler

Twitter 330 milyon kullanıcısından şifrelerini değiştirmelerini istiyor

twitter microsoft

twitter şifre değiştirmeTwitter, kayıtlarında kullanıcıların şifrelerinin düz yazı biçiminde saklandığı bir açık buldu. Bu nedenle, tedbir amacıyla 330 milyondan fazla kullanıcısını şifrelerini bir an önce değiştirmeleri konusunda uyarmaya başladı.

Twitter’ın yaptığı araştırma, maskelenmemiş şifrelerin ele geçirilmesi veya kötüye kullanılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını gösterdi. Yine de, şirket kullanıcılarına Twitter şifrelerini, dikkate elden bırakmamaları değiştirmelerini istiyor. Bunun yanı sıra, Twitterrific ve TweetDeck gibi üçüncü taraf uygulamalarda kullandıkları şifrelerini değiştirmelerinin iyi olacağını belirtiyor.

Sosyal ağa göre, şifreleri rastgele karakterlerden oluşan dizilerle Twitter’ın sistemine kaydeden karıştırma sürecinde meydana gelen bir sorun hataya yol açtı. Sistemdeki hata nedeniyle, şifreler bir dahili kayda karıştırma süreciyle maskelenmiş biçimde değil de, düz yazı biçiminde, açık olarak işlendi. Twitter, hatayı bulduğunu ve şifreleri kayıttan sildiğini söyledi. Bununla birlikte benzer sorunların ileride yaşanmaması için de gerekli önlemleri aldığını vurguladı.

Twitter, ne kadar kullanıcının şifresinin açık biçimde kayda yazıldığını veya bu hatanın şifreleri ne kadar süre boyunca açık biçimde bıraktığını belirtmedi. Ancak şirketin tüm kullanıcılarına uyarı gönderdiğini dikkate alırsak, hatanın etkilediği kullanıcı sayısının epey yüksek olduğu sonucuna varabiliriz.

https://twitter.com/teknoblog140/status/992260507565355009

Sonuç olarak bu olay, şifrelerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Güvenliğinizi sağlamak amacıyla, şifre yöneticilerine geçiş yapmanız ve farklı servislerde aynı şifreyi kullanmamanız yararınıza olacaktır. Bu durumda, söz konusu sızıntıların meydana gelmesi durumunda zararın size uğramasının önüne geçebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER