Teknoloji

Twitter 26 dolarlık hisse fiyatıyla halka arz oluyor

twitter çift aşamalı doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mikro blog servisi Twitter bugün itibarıyla resmi olarak halka açık bir şirket haline geliyor. Borsada ”TWTR” kısaltmasıyla işlem görecek şirketin hisse fiyatı 26 dolar olarak belirlenirken, değeri 18.1 milyar dolar olara belirlendi. İlk etapta 17 ila 20 dolar arası bir hisse fiyatıyla halka açılmayı planlayan şirket, bu hafta içinde söz konusu aralığı 23 ila 25 dolar arasına çekmişti. 70 milyon hisseyi halka arz edecek olan Twitter, 10.5 milyon hisseyi de özel olarak işleme koyacak.

twitter-logo-230513

New York Stock Exchange’de günün açılış zili de Twitter yetkilileri tarafından çalınacak. Sektörün içinden gelen pek çok kişiye göre, Twitter’ın halka arzı Facebook’un 2012 yılındaki halka arzından bu yana gerçekleşen en büyük olay olma özelliğini taşıyor. Twitter’ın değeri Facebook’un altında olsa da, pek çok kişi mikro blog sitesinin borsa performansıyla Facebook’u geride bırakacağını düşünüyor. İlk etapta büyük bankaların erişimine açılacak olan hisseler daha sonra geniş kapsamlı bir biçimde işlem görecek.

Ekim ayında SEC’e gönderdiği belgede aylık aktif kullanıcı sayısını 218.3 milyon olarak açıklayan Twitter, yedi yıl önceki kuruluşundan bu yana gönderilen tweet sayısının 300 milyarı bulduğunu belirtmişti. 218.3 milyon kullanıcının yüzde 75’lik bir kısmının mobil uygulamalar aracılığıyla Twitter’a erişmesiyse şirket için mobilin önemini ortaya koymuştu.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER