Teknoloji

Twitter’ın aktif kullanıcı sayısı 300 milyonu geçti

apple twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-iphone-logo-230315

Twitter için son birkaç saatin oldukça sıkıntılı geçtiği rahatlıkla söylenebilir. Şirketin 2015 mali yılının birinci çeyreğine ait finansal sonuçları, ABD’de piyasalar kapanmadan internete sızdı. Sonuçları paylaşan Selerity isimli şirket, rakamların Twitter’ın yatırımcı sayfasında yer aldığını ve ortada yasadışı bir ele geçirme durumunun olmadığının altını çizdi. Sızıntının ardından yaşanan kaosu durdurmak adına hisselerini işleme kapatan Twitter, sonuçları resmi olarak yayınladı. Hisseleri yeniden işleme açan mikro blog servisi, yüzde 18’lik değer kaybına engel olamadı.

Açıklanan rakamlara bakıldığında ise, Twitter’ın birinci çeyrek performansının piyasa beklentilerinin altında kaldığı görülüyor. Wall Street analistlerinin 456 milyon dolar gelir öngörüsüne rağmen, şirketin geliri 436 milyon dolarda kalırken; Twitter söz konusu durumun, kısmen de olsa, pazarlama teknolojisi şirketi TellApart’ın satın alınmasıyla ilişkili olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde 132 milyon dolar olarak kayıtlara geçen zarar, 2015’in ilk çeyreğindeyse 162 milyon dolara yükseldi. Mikro blog servisi, önümüzdeki çeyreğe yönelik gelir beklentisinde de revizyona gitti ve hedefini 470-485 milyon dolar bandına çekti. Söz konusu aralık, Bloomberg’in 538.1 milyon dolarlık gelir beklentisinin bir hayli altında kalıyor.

Twitter’ın finansal sonuçlarında olumlu bazı verilere de rastlamak mümkün. Mikro blog servisinin aylık aktif kullanıcı sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18 oranında arttı ve 302 milyona ulaştı. Böylelikle Twitter ilk kez 300 milyon barajının üstüne çıkmayı başardı.

Twitter’ın finansal sonuçlarının erkenden ortaya çıkmasını sağlayan Selerity, daha önce benzer bir macerayı Microsoft’a da yaşatmıştı. Forbes’a göre, Selerity şirketlerin yatırımcı ilişkileri departmanlarının daha önce kullandıkları URL’ler üzerinde çalışarak henüz duyurulmamış rakamlara ulaşmayı başarıyor.

İLGİLİ HABERLER