Manşetler

Twitter’dan 2013’e bakış

twitter çift aşamalı doğrulama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook ve YouTube’un ardından Twitter da 2013’ün önemli olaylarını yeniden hatırlatan sayfasını yayına soktu. Haberlerin yayılması ve sonrasındaki tartışmalar konusunda önemli bir mecra olan Twitter’da yılın en çok retweet edilen tweet’inin sahibi Türkiye’de de yayınlanan popüler TV dizilerinden Glee’nin yıldızı Lea Michele oldu. Michele’in hem dizideki rol arkadaşı hem de gerçek hayattaki sevgilisi Cory Monteith’in ölümünün ardından attığı ilk tweet 408 bin 266 kez retweet edildi. Bu rakam daha sonra 394 bin 106’ya gerilese de Michele’in tweet’inin zirvedeki yeri değişmedi.

twitter-logo-230513

Yılın en çok retweet edilen ikinci tweet’i de yine bir ölümle ilgili. Hızlı ve Öfkeli serisinin yıldızı Paul Walker’ın Los Angeles’ta geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından Walker’ın basın danışmanı tarafından atılan ve ünlü oyuncunun öldüğünü duyuran tweet de 400 bin 367 kez retweet edildi. ABD Başkanı Barack Obama’nın 2012 seçimlerindeki zaferinin ardından attığı tweet ise ”tüm zamanların en çok retweet edilen tweet’i” olma unvanını koruyor.

twitter-2013-121213

Twitter’ın 2013 için hazırladığı özel sayfasında #2013, #haberler, #eğlence, #spor ve #vitrin adını taşıyan beş farklı kategori yer alıyor. #2013 başlığı altında yılın 12 ayı boyunca yaşanan önemli olaylardan bazıları için atılan tweet’lere yer verilirken, #vitrin kategorisi altında BILD, BBC Breaking News gibi hesaplar tarafından atılan önemli tweet’ler bulunuyor.

İlgili >> Twitter

İLGİLİ HABERLER