Teknoloji

Twitter 2012’nin en çok konuşulanlarını derledi

avrupa birliği twitter elonjet

2012’nin vedasına sayılı günler kala Twitter, yılın en popüler tweetlerini, trendlerini ve olaylarını bir arada sunan yeni bir sayfayı yayına soktu. Sayfada bulunan alt başlıklarda ise yıl içinde en çok konuşulanlar farklı kategoriler altında toplanmış durumda. ”Altın Tweetler” başlığını taşıyan bölümde yılın en çok retweet edilen tweetleri yer alıyor. ABD Başkanlık Seçimleri’nden zaferle ayrılan Barack Obama’nın eşi Michele Obama’ya sarıldığı bir fotoğraf ile süslediği ”Dört yıl daha” tweeti yılın en popüler tweeti olurken, ikinci sırayı şarkıcı Justin Bieber’ın beyin kanserinin nadir görülen bir türü yüzünden hayatını kaybeden altı yaşındaki hayranı Avalanna’nın ölümünün ardından attığı tweet yer alıyor.

”Gezegenin Nabzı” kategorisi altında ise yıl içinde en çok tweetin atıldığı organizasyonlar sıralanıyor. İlk sırayı beklenildiği üzere Londra’da düzenlenen Olimpiyat Oyunları alırken, ABD Başkanlık Seçimi ve MTV Video Müzik Ödülleri de hemen arkasından sıralandılar. Amerikan Futbolu finali Super Bowl, Euro 2012 ve Barcelona ile Chelsea arasındaki Şampiyonlar Ligi yarı final mücadelesi de Twitter’da yılın en popüler spor olayları oldular. ABD’nin doğu kıyılarını vuran Sandy kasırgası ve ünlü şarkıcı Whitney Houston’ın ölümü de Twitter’ın en çok konuşulanları arasında yer aldılar.

”Sadece Twitter’da” adındaki bölümde ise yıl içindeki önemli olayların Twitter üstünden yapılan paylaşımları sıralanıyor. Mars’a giden insansız uzay aracı Curiosity ekibi tarafından inişten üç dakika önce paylaşılan bir tweet ve fotoğraf, sualtını keşfe inen ünlü yönetmen James Cameron’un okyanusun en derininden attığı tweet ve benzerleri bu kategori altında sunuluyor. Yıl içindeki popüler hashtag’ler Trendler başlığının altında gösterilirken, yıl içinde Twitter’a katılan ve onaylanmış hesap sahbi olmuş ünlüler de ”Yeni Sesler” kategorisi altında listeleniyor. ”Twitter’da Sizin Yılınız” başlığı altında ise kullanıcılar Vizify işbirliği ile sağlanmış kişisel infografiklerini görebiliyorlar.

İlgili >> Twitter

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER