Manşetler

Twitter 140 karakterin tamamının yanıtlarda kullanılmasına izin veriyor

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-logo-211216Twitter 140 karakterle daha fazla şeyi ifade etmeyi mümkün kılacak özellikler üzerinde uzun süredir çalışıyordu. Mikro blog servisi, bu doğrultuda önce fotoğraf, video, alıntı, anket, bağlantı ve GIF animasyonlarının 140 karakter hakkına dokunmadan eklenebilmesini mümkün kılmıştı. Şirket, bir kişiye yanıt olarak verilen tweetler için de düzenlemeler yapmaya hazırlandığını daha önce duyurmuştu.

Yürütülen çalışmalar sonunda meyvesini verdi. Artık bundan böyle Twitter’da bir ya da birden fazla kullanıcıya yanıt verildiğinde “@” ile başlayan kullanıcı isimleri 140 karakter limitinden düşmeyecek.

twitter 140 karakterBuna paralel olarak Twitter’ın sohbet arayüzünde de çeşitli değişiklikler gerçekleştirildi. Artık yanıt gönderilecek kişinin ismi, tweet yazısının içinde değil üzerinde görünecek. Yanıtla üzerine tıklandığında ise sohbetin parçası olan diğer kullanıcılar rahatlıkla görülebilecek. Bu arayüz üzerinden verilecek yanıtın kimlere gönderileceği de seçilebilecek. Kısacası “Beni bu sohbetten çıkarın lütfen!” diyen Twitter kullanıcıların bu dileği pratik biçimde gerçekleştirilebilecek. Buna ek olarak, uzun konuşmaları okurken artık tweetlerin başında “@” işareti görünmeyecek. Doğrudan yazılanı okumaya başlanabilecek.

Twitter gerçekleştirdiği değişikliklerle sohbetleri takip etmenin eskiye kıyasla çok daha kolay hâle geldiğine inanıyor. Şirket, 140 karakterin tamamının kullanıcılara ayrılmasının da insanların sohbetlerde düşüncelerini daha iyi aktamalarını sağlayacağını vurguluyor. Yeni özelliklerini araştırmalar, testler ve kullanıcılarından genel geri bildirimler doğrultusunda hazırladığını da hatırlatan Twitter, yeni arayüzü deneyenlerin Twitter’daki konuşmalara daha fazla katıldığının tespit edildiğini belirtti.

Twitter 140 karakter limiti uygulamasındaki değişiklikleri web, iOS ve Android’de hayata geçirdi

Twitter 140 karakter limitinin uygulamasında gerçekleştirdiği değişiklikleri öncelikli olarak web, iOS ve Android üzerinde kullanıcılarına ulaştırıyor. Twitter’ın diğer platformlarındaki uygulamalarını kullananların ise bu değişiklikleri görmek için biraz beklemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER