Eğlence

Twitch’ten son yenilikler: Karaoke oyunu ve daha fazla moderasyon aracı

twitch

Twitch Rock Band‘in geliştiricisi Harmonix ile iş birliğine giderek Twitch Sings adlı yeni karaoke tarzı oyunu platformuna getiriyor. Oyun canlı yayın için özel olarak tasarlandı ve izleyicilere sohbet aracılığıyla şarkı isteğinde bulunma fırsatı verecek.

Söz konusu yenilik geçtiğimiz hafta sonunda düzenlenen TwitchCon etkinliğinde duyuruldu. İzleyiciler de sahne ışığı şovlarını etkinleştirerek ya da canlı yayın sahiplerine şarkı sözlerini saklamaktan bir vampir gibi şarkı söylemeye kadar farklı zorlayıcı görevler vererek eğlenceye katılabilecekler.

Twitch Sings’in ne zaman faaliyete geçeceği açıklanmadı. Ancak bu yıl bitmeden kapalı beta sürümünün çıkması bekleniyor.

Öte yandan Twitch, bu yıl içinde birkaç özelliğin daha çıkışını gerçekleştirecek. Yeni eklenecek öne çıkanlar bölümü, küçük yayıncıların yakında çıkacak içeriklerini ön plana çıkararak onlara yardımcı olacak. Öte yandan yeni iş ortaklık ve satış ortaklığı programları da yolda. Önceleri bir üyenin belirli bir topluluğa ne kadar zamandır abone olduğunu gösteren VIP etiketleri de kümülatif hâle geliyor. Böylelikle aboneler durumlarını kaybetmeden platforma ara verme imkanı elde edebilecekler.

Ayrıca şirket, moderasyon araçlarını da iyileştirmeye devam ediyor. Bu yılın başlarında politikalarında sıkılaştırmaya giden Twitch, moderatörlere kullanıcı bilgilerine erişim konusunda biraz daha imkan tanımak için çalışıyor. Daha fazla sunulacak bilgiler arasında bir kullanıcının ne kadar zamandır Twitch abonesi olduğu, belirli kanallardaki sohbet mesajları veya üyenin geçmişte aldığı engellemeler veya uyarılar da bulunuyor. Bu güncellemelerin Ocak 2019’da yayınlanması bekleniyor.

Twitch hem yayıncı hem de izleyici sayısını artırmaya devam ediyor. Şirketten gelen bilgiye göre, herhangi bir anda bir milyondan fazla kişi Twitch yayınlarını izliyor.

İLGİLİ HABERLER