Teknoloji

Twitch yeni yükleme seçenekleriyle YouTube’u takibini sürdürüyor

twitch

twitch youtubeTwitch’in Uploads Open adını verdiği ve henüz beta aşamasındaki platformunda içerik sahiplerine yeni imkanlar sunuyor. Manuel yükleme seçeneklerini geliştiren çevrim içi oyun yayını sitesi; etiket karakteri limitlerini artırma, yeni dil ayarları ve ortak video dosya formatları için daha geniş kapsamlı destek gibi yenilikler getiriyor.

Mevcut .MP4 desteğine ek olarak, Twitch kullanıcıları artık MOV, AVI ve FLV formatlarında H.264 ile şifrelenmiş videoları da yükleyebilecek. Twitch halen YouTube’un yarısı kadar sayıda formatı desteklese de, gerçekleştirilen yenilikler kullanıcı tabanının önemli kısmının ihtiyacını karşılayacak gibi görünüyor.

Twitch’in yükleme araçlarındaki yenilikler varsayılan dil ayarını değiştirmeyi ve daha uzun etiketler yazabilmeyi de kapsıyor. Kullanıcılar yayınlarına 100 karakter uzunluğunda etiketler oluşturabiliyor. Bir yayına ise toplam 500 etiket eklenebiliyor. Twitch, hazırlanan güncellemeyle kullanıcı deneyimini olumsuz ektileyen küçük hatalarının bazılarından da arınıyor.

Twitch YouTube ile rekabet konusunda ciddiyetini gösteriyor

Twitch’in getirdiği yenilikler görece küçük olsa da, platformun YouTube’un geniş kütüphanesiyle rekabet konusundaki ciddiyetini göstermesi açısından önem taşıyor. Yapılan yeniliklerin kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda şekillendirildiğinin altını çizen Twitch, kullanıcıların istediği yeni özelliklerin de hayata geçeceğini sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER