Eğlence

Twitch yayınlarının isimlerinde başka kanallar etiketlenebilecek

twitch tiktok
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitch yayıncıları artık yayın isimlerinde diğer kanalları etiketleyebilecek. Bu yeni özellik, platformun Twitter’daki destek hesabından yapılan bir paylaşımla duyuruldu. Söz konusu özellik küçük olsa da, yayıncıların hayranlarını ilgi çekici kanallara yönlendirmesini mümkün kılacak. Daha da önemlisi, bunun kullanıcılar tarafından kontrol edilen bir araç olduğunu vurgulamakta fayda var.

Bu yeni özellikle yayıncılar yayın başlığına “@[kanal adı]” şeklinde bağlantılar yerleştirebilecek. İzleyiciler bu bağlantının üzerine dokunduklarında karşılarına küçük bir kart çıkıyor. Bu kart üzerinden diğer kanalı takip etmek veya kanal sahibinin öne çıkardığı sosyal ağ hesaplarını görmek mümkün oluyor.

Söz konusu özelliğin farklı şekillerde kullanılabileceği belirtiliyor. Yayına gelen konukları izleyicilere tanıtmak veya sevilen bir kanalın daha fazla takipçi kazanmasına yardımcı olmak için bu özellik bir hayli işe yarayacak gibi görünüyor.

Twitch’te keşfedilmek çok kolay değil

Hâlihazırda popüler oyun yayın platformunda keşfedilmek pek kolay değil. Birilerinin ana sayfasında öne çıkarılmadıkça veya bir oyunun sayfasında en üstte gösterilmedikçe aradan sıyrılmaya fırsat bulunamayabiliyor. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar arasında dayanışmanın kuvvetleneceği de söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER