Eğlence

Twitch Watch Parties özelliğini herkese açıyor

twitch watch parties

Twitch, Watch Parties özelliğini tüm kullanıcılarına açıyor. Artık Twitch yayıncıları ve dünyanın farklı yerlerindeki aboneleri, Amazon’un katalogundaki film ve dizileri internet üzerinde bir arada izleyebilecek. Bunun için tüm katılımcıların bir Amazon Prime hesabınının bulunması gerekiyor. Böylelikle yayıncılar çevrimiçi bir film partisine ev sahipliği yapabiliyor.

İzleme partileri, koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın dört bir yanında insanların evlerinde kapalı kaldığı dönemde popüler hâle gelmişti. İzleme deneyimini interaktif hâle getiren bu eylem için çeşitli uygulamalar kullanılıyor. Genelde bu uygulamalarda ön plana çıkan servis Netflix olurken, Twitch’in Watch Parties programının merkezinde doğal olarak Amazon Prime bulunuyor.

Watch Parties özelliği şu an için mobil cihazları kapsamıyor. Ancak Twitch bu desteğin kısa süre içinde sunulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Watch Parties’in testleri 2019’un ekim ayında başlamıştı. Amazon bu özelliği tüm Twitch kullanıcılarına açmadan önce haziran ayında doğrudan Amazon Prime Video abonelerine sunmuştu.

Twitch Watch Parties özelliği kısa süre içinde tüm dünyada kullanıma açılacak olsa da, coğrafi lisans kısıtlamaları kullanıcıların deneyimini etkileyebilir. Bir ülkede Amazon Prime Video katalogunda bulunan bir içerik, başka bir ülkede bulunmayabiliyor. Dolayısıyla ABD’deki bir kullanıcının başlattığı bir yayının Türkiye’deki kullanıcılar tarafından izlenememesi ihtimaller arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER