Eğlence

Twitch video oyun yayıncılarına ücretsiz müzik kütüphanesi sunuyor

twitch-logo-060314

Twitch hizmetlerinden faydalanan video oyun yayıncılarının telif hakkı ihlâli suçlamalarıyla karşılaşmaması için kullanıcılarına ücretsiz müzik kütüphanesi sunuyor. Servislerini çeşitlendirme yönünde çeşitli girişimlerde bulunan Twitch, yeni oluşturduğu “Müzik” kategorisiyle müzisyenlere eserlerini Twitch üzerinden paylaşma imkanı da sunuyor.

Twitch Müzik Kütüphanesi’nin işleyişi Google’ın YouTube için oluşturduğu müzik kütüphanesiyle benzerlik gösteriyor. Kütüphanede Mad Decent, Spinnin’ Records, Monster Cat ve Fool’s Gold gibi plak şirketlerinin kataloglarında yer alan 500’den fazla şarkı bulunuyor.

Twitch’ten yapılan açıklamada geçtiğimiz yıl hem telif hakkı sahiplerine olan saygıyı göstermek hem de video yayıncılarını ve Twitch’in marka değerini korumak adına bir ses tanıma sisteminin devreye sokulduğu hatırlatıldı. Yayıncılara çeşitli müzik seçenekleri sunmanın da aynı derecede önemli olduğunu belirten şirket, Twitch Müzik Kütüphanesi’nin yayıncılara şarkılara ait telif hakları konusunda güvenli bir alan sunmak için kurulduğunu duyurdu.

Halihazırda beta olarak işleyen Müzik kategorisi, Twtich’in temel faaliyet alanından uzaklaşmaya yönelik bir hamle olarak değerlendiriliyor. Müziği bir genişleme alanı şeklinde niteleyen Twitch ise oyunun daima servisin odak noktasında yer alacağını vurguluyor. Twitch üzerinden müzik paylaşmak isteyen müzisyenlerin eser haklarını ellerinde bulundurmaları gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER