Eğlence

Twitch video oynatma hızını ayarlamaya izin veriyor

twitch videoTwitch önceden kaydedilmiş videoların da yayıncısı olma konusuna her geçen gün daha büyük ilgi gösteriyor. Önceden kaydedilmiş videolar, Twitch’in YouTube gibi büyük rakipleriyle daha etkin mücadele edebilmesinde büyük önem taşıyor. Bu alanda daha iyi hizmet sunmak için kullanıcıların önüne biraz daha gelişmiş oynatma seçenekleri çıkarmak gerekiyor. Twitch video ayarları menüsüne video oynatma hızını değiştirme seçeneği ekleyerek bu yönde önemli bir adım attı.

Video oynatma hızı, dörtte bir seviyesine kadar indirilebilecek. Böylelikle bir oyunun zafer anını çok daha derin bir biçimde yeniden yaşamak mümkün olacak. Oyunların yavaş bölümleri ise video oynatma hızını ikiye katlayarak daha çabuk biçimde geçilebilecek.

Twitch’in getirdiği yenilikler, sadece önceden kaydedilen videolarda oynatma hızının değiştirilebilmesiyle sınırlı kalmıyor. Güncelleme sayesinde en sık kullanılan ayarlara erişim de kolaylaşıyor. Buna ek olarak, gruplara erişim de Twitch’in kolaylaştırdığı unsurlar arasında bulunuyor.

Yapılan eklemeler, kullanıcıların video izleme alışkanlıklarını kısa sürede değiştirecek gibi görünmüyor. Twitch oyunların ötesine uzanan bir çeşitlenme sürecine girse de, oyunlarla ilgili olmayan videoların izlenmesi konusunda akla ilk gelen seçenekler arasına katılması zaman alacak gibi görünüyor. Yine de, yapılan hamleler şirkete bir temel oluşturma imkanı sağlıyor.

Twitch video kataloguyla birlikte kitlesini de genişletebilir

Twitch video katalogunu genişlettiği takdirde ana kitlesi olan oyuncuların da ötesine uzanabilir. Bu tarz özellikler, servisin yeni kullanıcılarına şimdiden hazır hâle gelmesini sağlamak açısından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER