Eğlence

Twitch veri sızıntısının nedenini açıkladı

twitch tiktok

Twitch kaynak kodunu ve yayıncılara yapılan ödeme bilgilerini ortaya çıkaran büyük ölçekli veri sızıntısına neyin sebep olduğunu açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, Twitch’in sunucu yapılandırmasında gerçekleştirilen değişiklik sırasında meydana gelen bir hata nedeniyle verilerin üçüncü tarafların erişimine açıldığı belirtildi. Açıklamada ekiplerin saldırıyı araştırmak için hızlı bir çalışma yürüttüğü de vurgulandı.

Amazon’un sahibi olduğu Twitch, şifre gibi kullanıcı bilgilerinin sızmadığını belirtti. Kredi kartı numaralarını tamamen saklamadığının altını çizen şirket, bu nedenle kredi kartı bilgilerinin de ortaya çıkmadığını açıkladı.

Sızıntıyı gerçekleştirenler Twitch’in tüm istemcilerine eriştiklerini belirtmişti. Buna ek olarak, tescilli yazılım geliştirme kitleri ve servis içi AWS araçları da ortaya çıkmıştı. Bütün bu bilgiler, Twitch’i gelecek saldırılara karşı daha açık hâle getirme potansiyeli taşıyor.

Bütün bunların yanında Twitch’in yayıncılarına ödediği ücretler de bu sızıntıda ortaya çıkmıştı.

Twitch veri sızıntısıyla ilgili araştırmaların devam ettiğini açıkladı. Şirket hâlâ sızıntının etkisini tespiti için çalışıldığını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER