Eğlence

Twitch büyük ölçekli veri sızıntısını doğruladı

Twitch watch parties veri sızıntısı

Twitch büyük ölçekli bir veri sızıntısı ile karşı karşıya kaldığını doğruladı. Şirket tarafından Twitter aracılığıyla yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bir ihlâlin yaşandığını doğrulayabiliriz. Ekiplerimiz bunun kapsamını hızlıca tespit etmek için çalışıyor. Yeni bilgiler geldikçe topluluğumuzu durumdan haberdar edeceğiz.”

Korsanların şimdiye kadar sızdırdığı veriler arasında Twitch’in kaynak kodu, Amazon Game Studios’un Steam’e rakip olması amacıyla hazırladığı ancak henüz faaliyete geçirmediği platformun kaynak kodu ve yayıncılara yapılan ödeme detayları bulunuyor. 4chan mesaj panosunda yapılan bir paylaşımda 125 GB büyüklüğündeki torrent dosyasının Twitch’in tamamını kapsadığı belirtildi.

Sızıntının “birinci kısım” olarak etiketlenmesi, devamının geleceğini gösteriyor. İçerik oluşturucularına yapılan ödemeler kişisel bilgi olarak değerlendirilse de; sızanlar arasında kullanıcıların şifreleri, adresleri veya e-posta hesapları bulunmuyor. Korsanlar kullanıcı bilgilerinden ziyade Twitch’in kurumsal araç ve bilgilerini sızdırmayı seçmiş gibi görünüyor.

Korsanların ne kadar veriye erişebildiği belirsizliğini koruyor. Güvenlik ihlâlini boyutunu anlamaya çalışan Twitch, bazı kullanıcılarından şifrelerini değiştirmelerini istemiş gibi görünüyor.

Kapsamı ne olursa olsun, veri sızıntısı Twitch için zararlı olacak. Kazançlarını ve bilgilerini güvende tuttuğunu düşünen yayıncıların bu durumdan mutsuz olduğunu tahmin etmek pek zor değil. Geçtiğimiz aylarda farklı gerekçelerle Twitch’i protesto eden yayıncıların bu olayın ardından yapacakları merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER