Teknoloji

Twitch TikTok benzeri yeni akışını tüm kullanıcılarına açıyor

twitch

Twitch, TikTok ile benzer bir deneyim sunan yeni akışını neredeyse bir yıl süren testlerin ardından bu ay içinde tüm kullanıcılarına açıyor. En son Patch Notes (Yama Notları) canlı yayınında kullanıcıların klip ve canlı yayınlara ayrılmış farklı akışlarda gezinebileceği belirtildi.

Yeni keşif akışı mobil uygulamada ilk olarak bir sekme olarak sunulacak. Önümüzdeki ay itibarıyla bazı kullanıcılar bu akışı mobil uygulamalarının ana sayfasında görebilecek. Twitch’ten veriken bilgiye göre, içerik kurallarına uydukları sürece tüm canlı yayınlar ve klipler keşif akışında gösterilecek.

Canlı yayın akışında gezinirken, takip edilen içerik yapımcılarının canlı içeriklerinin yanı sıra Twitch’in önerdiği yayınları da bulmak mümkün olacak. Beğendiği bir şey bulan kullanıcılar, yayıncının avatarına dokunarak izleme moduna geçebilecek ve yayınla etkileşime girebilecek.

Klip akışı ise Twitch’teki canlı yayınlardan alınan kısa videolarla dolu bir alan olacak. Burada paylaşılan bir klibin sahibinin canlı yayında olduğu da klip sekmesinde gösterilecek ve buradan da canlı yayına erişmek mümkün olacak.

Twitch yeni akışında da reklam gösterecek

Kullanıcılar bu akışta da reklamlardan kurtulamayacak. Ancak ürün müdürü Jesse Sung, Patch Notes yayınında reklamların akış içinde gösterileceğini ve kaydırılabileceğini belirtiyor. Kısacası kullanıcılar durup bu reklamları izlemeye zorlanmayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER