Eğlence

Twitch, TikTok’unkine benzer bir içerik akışını test ediyor

twitch tiktok

Twitch TikTok tarzı bir içerik akışını test eden platformlar arasında yerini aldı. Şirket, “keşif akışı” adını verdiği ve videoların dikey kaydırılan akışta gösterildiği yeni bir özelliğin deneylerini gerçekleştiriyor. Bu yeni akış, geçtiğimiz gün itibarıyla “seçili” kullanıcıların erişimine açıldı.

Bu akışta Twitch’teki içerik yapımcıları tarafından hazırlanan klipleri görmek mümkün olacak. İlk etapta bu klipler sadece yatay formatta olacak. Ancak önümüzdeki dönemde “akış geliştikçe” burada dikey klipler de yer alacak. Keşif akışında ilk etapta popüler kliplerin yanı sıra içerik yapımcılarının öne çıkarılmasını istediği klipler de kullanıcıları bekliyor.

Twitch tarafından resmi X hesabında paylaşılan bir video, yeni akışın nasıl çalıştığını gösteriyor:

Twitch TikTok’ta doğrudan klip paylaşmayı da mümkün kılıyor

Twitch TikTok benzeri bir akışı test eden ilk platform değil. Daha önce Spotify, Amazon ve Reddit bu yönde testler gerçekleştirmişti. Keşif akışını temmuz ayında duyuran Twitch, doğrudan TikTok’ta klip paylaşmanın mümkün hâle geleceğini de açıklamıştı.

Twitch’in farklı sosyal ağlardan esinlenmesi sadece keşif akışıyla sınırlı kalmıyor. Şirket temmuz ayında platformuna hikaye özelliği eklemeyi planladığını da açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER