Teknoloji

Twitch’ten yeni yayıncıların işini kolaylaştıracak uygulama

twitch studio

Twitch, internet üzerinden yayın kavramıyla yeni tanışanların işini kolaylaştırmayı istiyor. Şirket, bunun için Twitch Studio adını verdiği yeni bir yayın uygulaması yayınladı.

Twitch’in yeni uygulaması, ilk kez bir oyun yayını yapacak kişilerin mümkün olduğunca az sıkıntıyla yayına başlamasını amaçlıyor. Bir kurulum rehberi barındıran uygulama; mikrofon, web kamerası ve monitör çözünürlükleri ve bit oranlarını otomatik olarak ayarlayabiliyor. Böylelikle yayın için en iyi ses ve görüntü deneyimini sağlamak mümkün oluyor.

Kişiselleştirilebilen şablonlar da Twitch Studio’nun sundukları arasında bulunuyor. Yayıncılar, oyun yayını sırasında ekranda gösterilecek yazı ve grafikler için hazırlanan şablonları kendi tercihleri doğrultusunda özelleştirebiliyor.

Entegre uyarı sistemi ise yayıncıların Twitch topluluklarıyla etkileşime girmesini ve onların yazdıklarını kontrol etmesini kolaylaştırıyor.

Twitch Studio hangi cihazlara yüklenebiliyor?

Twitch Studio’nun doğru bir zamanda faaliyete geçtiğini söylemek çok yanlış olmayacaktır. Google’ın gelecek hafta itibarıyla kullanıma açılacak olan çevrimiçi oyun servisi Stadia da benzer yayın araçları sunacak. Stadia’nın yeni yayıncıların aklını çelmesini istemeyen Twitch, erken davranarak rakibinin önüne geçmeyi hedeflemişe benziyor.

Twitch Studio’nun açık beta sürümü, Windows 7 veya üstü işletim sistemlerinin bulunduğu PC’lere yüklenebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER