Eğlence

Twitch Studio Mac canlı yayın yazılımı beta olarak yayınlandı

Twitch Studio Mac canlı yayın yazılımı beta olarak yayınlandı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitch, web sitesinde yayınladığı bir blog yazısıyla Twitch Studio adlı özel yayın yazılımını Mac platformunda açık beta hâlinde dağıtıma sunduğunu duyurdu.

Bu yazılım başlangıçta sadece PC’ye özel bir araç olarak çıkmıştı. PC’ler çeşitli açılardan, özellikle de yazılım seçenekleri açısından daha fazlasını sunmaları nedeniyle yayın için daha kolay ve elverişli araçlar. Ancak PC kullanıcısı olmayanlar bu imkandan yararlanamıyordu. Koronavirüs pandemisi sürecinde birçok kişinin içindeki yayıncılık cevheri ortaya çıkınca, Twitch de Mac kullanıcılarını kapsamanın zamanının geldiğini düşünmüş olmalı.

Eğer yayıncılığa yeniyseniz, Twitch Studio başlangıç için epey elverişli bir ortam. Twitch bu yazılımı tasarlarken kullanım kolaylığına odaklanmış. Bu sayede bir yayın kurmanın zorlu aşamalarını kolaylıkla geçebilirsiniz, teknik detaylarda boğulmanıza gerek kalmaz.

Ayrıca Twitch Studio yazılımı dahili uyarılar, sohbet entegrasyonu ve yayınınızın diğerlerinin arasından sıyrılmasını sağlayacak birtakım özelleştirme seçenekleri içeriyor. Bununla birlikte eğer OBS, Streamlabs OBS veya XSplit gibi bir araç kullanıyorsanız, bu yazılım sizin için pek kullanışlı olmayacaktır. Çünkü bu saydıklarımız Twitch Studio’nun sunduğuna göre daha fazla esneklik sağlıyor. Ancak kullanımının da daha fazla tecrübe gerektirdiğini unutmamak gerekiyor.

Twitch Studio Mac yazılımının beta sürümünü buradan indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER