Eğlence

Twitch Squad Stream ile yayıncıları tek pencerede buluşturuyor

twitch squad stream

Spor müsabakalarında izleyicilerin birden fazla kamera açısına ulaşabilmesi, mobil cihazların ve platformların gelişmesi sayesinde yavaş yavaş yaygınlaşıyor. Multiplayer oyun yayıncılığında da bu dönemin kapıları sonunda açılıyor. Twitch Squad Stream adını verdiği özelliğiyle dört yayıncının aynı pencerede yayın yapmasını mümkün kılıyor.

İzleyiciler Twitch’in internet sitesinde veya mobil uygulamasında yayını oluşturan kullanıcılardan birinin sayfasına giderek yayını izlemeye başlayabilecek. Yayın ekranında hangi yayıncının alanının daha büyük biçimde gösterileceği konusunda karar da izleyiciye bırakıyor. Buna ek olarak, izleyiciler her yayıncının topluluğu içinde de ayrı ayrı sohbet edebilecek. Twitch’in bu yeni özelliğinin yeni yeni popüler hâle gelmeye başlayan yayıncılara bir avantaj sağlayacağı söylenebilir.

Twitch’in yeni özelliğiyle sunduğu fikrin çok sıra dışı olduğunu söylemek mümkün değil. Buna rağmen, Squad Stream’in Twitch’i rakiplerinin bir adım önüne taşıyacağını söylemek çok yanlış bir önerme olmayacaktır.

Twitch Squad Stream ile oyun yayıncılığı pazarında artması beklenen rekabet için hazırlanmaya başladığını da gösteriyor. Google kısa süre önce duyurduğu bulut oyun platformu Stadia’yı YouTube’a yoğun biçimde entegre edeceğini açıklamıştı. Microsoft ise xCloud adıyla geliştirdiği bulut oyun platformunda Mixer isimli oyun yayını platformunu öne çıkarmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla Twitch’in şimdiden bu rekabet için kılıçlarını kuşanmasına şaşırmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER