EğlenceTeknoloji

Twitch’in ücretsiz karaoke oyunu Twitch Sings yayınlandı

twitch sings

Twitch, TwitchCon Europe etkinliği sırasında daha önce tanıttığı karaoke oyunu Twitch Sings‘in yayınlandığını açıkladı. Twitch Sings, adından da anlaşılabileceği üzere, Twitch platformuna özel olarak hazırlandı. Oyuncular, canlı yayınlayabilecekleri oturumlarda müzikal performanslarını takipçileriyle paylaşabilecek.

Twitch Sings’in duyurusu, TwitchCon 2018’de yapılmıştı. O dönem yapılan açıklamada oyunun geliştirme sürecinde Harmonix ile birlikte çalışılacağı belirtilmişti. Twitch Sings’i ücretsiz indiren oyuncular, hem solo hem de düet karaoke oturumlarını yayınlayabilecek. Canlı kamera akışları ve kişiye özel avatarlar da oyunda destekleniyor.

Oyuncular diledikleri takdirde diğer Twitch yayıncıları veya topluluk üyeleriyle birlikte şarkı söyleyebilecek. İzleyiciler çeşitli his simgeleriyle performans sahiplerine olan desteklerini gösterebilecek. Sanal alkış gönderebilecek ve oy da verebilecek olan izleyiciler, söylenecek şarkı konusunda da fikirlerini bildirebilecek. Oyuna her hafta yeni şarkılar ekleyecek olan Twitch, binlerce şarkılık bir katalog sunmayı planlıyor.

Detaylar henüz netleşmese de, Twitch telif hakkı konusunda yaşanabilecek olası sıkıntıların da şimdiden üstesinden gelmiş gibi görünüyor. Telif hakkı anlaşmalarının yapılmış olması, Twitch Sings’te herhangi bir sorun olmadan karaoke keyfinin yaşanabileceğini gösteriyor.

Twitch Sings kapalı beta sürecinde kısıtlı bir yayıncı grubuyla paylaşılmıştı. Artık dileyen tüm Twitch kullanıcıları, oyunu Twitch’in internet sitesi üzerinden indirebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER