Eğlence

Twitch için iPhone ve iPad’de SharePlay desteği geldi

twitch tiktok

Twitch, izleyicileri birbirine yaklaştırmak için tasarlanmış başka bir özelliği kullanıma sundu. Canlı yayın hizmeti artık iPhone ve iPad’de SharePlay’i destekliyor. Böylelikle 32 kişiye kadar kişi FaceTime görüşmesi yaparken aynı yayını izleyebilir.

Bunun için SharePlay paylaşımlı görüşmedeki herkesin Twitch uygulamasında oturum açması gerekecek. FaceTime’dayken ilk kez bir akışı açtığınızda, Twitch bunu kendiniz için mi yoksa görüşmedeki herkes için mi oynamak istediğinizi soracak ve seçiminizi hatırlayacaktır. Herkesle paylaşmayı seçerseniz SharePlay, akışı herkesin cihazlarında senkronize eder, böylece hepsi aynı anda aynı anı izler. Oynat ve duraklat kontrolleri de cihazlar arasında senkronize edilir.

Üstelik görüşmedeki herkes, herkesi başka bir Twitch kanalına taşıyabilir. Herkes yayıncının sohbetiyle etkileşime girebilecek, onları takip edebilecek veya abone olabilecek ve kendi hesaplarından Bit’ler gönderebilecek. Akışı dikey veya yatay yönde izleyebilirsiniz, ancak en azından şimdilik Twitch’in Apple TV uygulamasında bir SharePlay oturumuna devam edemezsiniz.

Bir SharePlay oturumu, akış kapatıldığında, FaceTime görüşmesinden ayrıldığınızda veya SharePlay’i sonlandırdığınızda sona eriyor. Akışı kapatırsanız, kendiniz için mi yoksa herkes için mi bitirmek istediğiniz soruluyor. İkincisini seçmek, başkalarının cihazlarındaki akışı gerçekten kapatmaz, ancak oynatma senkronize edilmez.

Twitch, en büyük akış platformlarından biri niteliğini taşıyor. Apple’ın geçen ay iOS 15.1’de kullanıma sunduğu SharePlay’i destekleyen büyüyen hizmet yelpazesine hoş bir ek niteliğini taşıyor. Birlikte oyun keyfi yaşamak amacıyla bir FaceTime görüşmesinde bir grup arkadaşı bir araya getirmek, kulağa kendi evinizdeyken bile birlikte vakit geçirmenin eğlenceli bir yolu gibi geliyor.

İLGİLİ HABERLER